BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, korona virüsü için ilk ilaç denemesine başlıyor----

ABD, korona virüsü için ilk ilaç denemesine başlıyor

ABD, korona virüsü için ilk ilaç denemesine başlıyor
25 Şubat 2020 - 23:01 www.finansgundem.com

Çin'in Wuhan kentinden dünyanın dört bir yanına yayılan korona virüsüyle ilgili sevindirici haber ABD'nin Nebraska eyaletindeki bir hastaneden geldi. Hastane remdesivir adlı ilacın hastalar üzerinde kullanımına başlayacaklarını açıkladı

Japonya’dan denize açılan ve daha sonra yolculardan birinin korona virüsü taşıdığı anlaşılan Diamond Princess adlı gemiden tahliye edilerek ülkelerine getirilen ABD vatandaşları Nebraska Üniversitesi’ne bağlı hastanede karantinaya alınmışlardı.

Daha önce Ebola hastası 4 kişiyi iyileştirdiği bilinen hastanenin, korona virüsüne karşı geliştirilen remdesivir adlı ilacı gemiden getirilen hastalar üzerinde deneyeceği belirtildi.

Amerikan CNBC haber sitesine göre, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı doktor Bruce Aylward, Wuhan’daki iki hasta üzerinde denenen ilacın hastaları iyileştirmek için en hızlı yöntem olacağını belirtti. Aylward, hastalığın sadece Çin’de değil küresel boyutlarda sorunlara yol açtığını ifade etti.

Hastane tarafından yapılan açıklamanın ardından remdesivir ilacının üreticisi Gilead’ın hisseleri hızlı bir yükselişe geçti. Şirket hisseleri açıklama sonrası yaklaşık yüzde 4’lük bir artış yaşadı.

ÇİN AŞI BULDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Çin’in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, aşı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları ifade etmişti:

“Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin’deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)