BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Kongresi'ne bombalı saldırı önlendi----

ABD Kongresi'ne bombalı saldırı önlendi

ABD Kongresi'ne bombalı saldırı önlendi
15 Ocak 2015 - 00:04 www.finansgundem.com

FBI'ın ABD Kongre binasına saldırı düzenlemeyi ve hükümet yetkililerini öldürmeyi planladığı şüphesiyle bir Amerikalıyı tutukladığı bildirildi

ABD Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI), başkent Washington'daki Kongre binasına saldırı düzenlemeyi ve hükümet yetkililerini öldürmeyi planladığı şüphesiyle Ohio eyaletinden bir Amerikalıyı tutukladığı kaydedildi.

Adalet Bakanlığı'nın açıklaması ve mahkeme kayıtlarında yer alan bilgilere göre, "Raheel Mahrus Ubeyde" olarak da bilinen ve IŞİD sempatizanı olduğu belirtilen 20 yaşındaki Christopher Lee Cornell, Kongre ve civarına önceden yerleştireceği bombaları patlatma ve sonrasında oluşacak kaosta da içerideki yetkili ve çalışanları ateşli silahlarla öldürme planını hayata geçirmeye hazırlandığı sırada FBI tarafından tutuklandı.

FBI için çalışan bir muhbirin verdiği bilgileri de içeren kayıtlarda, Cornell'ın boru bombaları ve ateşli silahlarla ilgili araştırma yaptığı, 600 mermi satın aldığı ve planını icra etmek üzere Washington'a seyahat planladığı yer alıyor.

Cornell'ın, 2014 yazından bu aya kadar Raheel Mahrus Ubaydah takma adıyla Twitter hesapları oluşturduğu ve IŞİD'e destek veren video, açıklama ve diğer içerikler yayınladığı bilgisi de kayıtlarda bulunuyor. Kayıtlarda, Cornell'ın FBI muhbirine cihat yanlısı şiddet eylemlerine desteğini ve bu tür bir eylemde bulunma isteğini dillendirdiği, hatta "Bir araya gelmeli, IŞİD'le ittifak halinde kendi grubumuzu kurmalı ve kendi operasyonlarımızı planlamalıyız" dediği belirtiliyor.

Kayıtlara göre, Cornell  FBI muhbiriyle Ohio eyaletinin Cincinnati kentindeki bir görüşmesinde,Kongre üyelerini "düşmanlar" olarak nitelendirirken, Kongre'ye saldırı düzenleme niyetinden, buna yönelik plan ve hazırlıklarından söz etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)