BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD kesintilere başlıyor----

ABD kesintilere başlıyor

ABD kesintilere başlıyor
28 Şubat 2013 - 08:56 www.finansgundem.com

Yarından itibaren ABD'de otomatik bütçe kesintileri devreye girecek

ABD bütçesinde bu yıl için 85 milyar dolarlık kesintiye yol açacak otomatik harcama kesintileri yarın devreye girecek.
Başkan Barack Obama kesintilere çözüm bulmak için yarın Kongre liderleriyle görüşecek olsa da, bu toplantının otomatik kesintiler devreye girdikten sonra gerçekleşecek olması Cumhuriyetçileri rahatsız etmiş durumda. Konuya yakın kaynaklar ise toplantıdan bir sonuç çıkmasını beklemiyor.
KAMU KURULUŞLARI HAZIR
Politikacıların bir çözüm bulacağı konusunda tüm ümitlerini kaybeden kamu kuruluşları ise, bütçe kesintilerinden kendi paylarına düşecek daralmalar için hesaplarını yaptı bile. Kamu yöneticilerinin, çalışanlarına işten çıkarmalar var maaşsız zorunlu izinlerin nasıl uygulanacağıyla ilgili bilgi verdikleri de gelen haberler arasında.
'BÜYÜMEYİ YÜZDE 0,6 DÜŞÜRÜR'
ABD'nin önde gelen işadamlarına konuşan Obama, bütçe kesintilerinin ABD büyümesini yüzde 0,6 oranında düşüreceğini söyledi. Obama, "Bu soruna iki gün içerisinde çözüm bulabilir miyiz bilmiyorum. Washington'da bir şeyin iki günde halledildiğini görmeyeli çok zaman oldu" dedi ve ekledi: "Bu konuda iyi olan şey ise halkın bütçe kesintisi sorununa önem vermeye başlamasıdır."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)