BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD-Kanada sınırına yakın bölgede 2 ceset daha bulundu!----

ABD-Kanada sınırına yakın bölgede 2 ceset daha bulundu!

ABD-Kanada sınırına yakın bölgede 2 ceset daha bulundu!
01 Nisan 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

Kanada’dan kaçak olarak ABD’ye geçmeye çalışan ancak St. Lawrence nehrinde hayatını kaybedenlerin sayısı son bir haftada 8 kişiye yükseldi. Kanada polisi son olarak biri bebek iki kişinin daha cesedine ulaşıldığını açıkladı.


ABD ve Kanada arasındaki St. Lawrence nehrini botla geçmeye çalışan iki aileden 8 kişi hayatını kaybetti. Kanada Akwesasne Mohawk Polis Şefi Shawn Dulude yaptığı açıklamada “Romanya asıllı Kanada vatandaşı olduğuna inanılan bir bebekle Hint vatandaşı olduğu düşünülen bir yetişkin kadına ait cansız bedenler bulundu” dedi.

Polis Çarşamba akşamı da 6 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıklamıştı. Polis Şefi Dulude, başka herhangi bir kişinin bulunacağına inanmadıklarını söyledi. Olayla ilgili olarak botun sahibi 30 yaşındaki Casey Oakes’ın da polis tarafından aranmaya devam edildiği belirtildi.

Yetkililer daha önce yaptıkları açıklamada, hayatını kaybeden kişilerin biri Romanya diğeri Hindistanlı iki ailenin fertleri olduklarını ve bu kişilerin kaçak şekilde ABD’ye girmek üzere yola çıktıklarının tahmin edildiğini söylemişlerdi.

Ölenler arasında Kanada pasaportu taşıyan iki de çocuk bulunuyor. Bulunan cesetlere yapılan otopsi sonucu kesin ölüm nedenlerinin ortaya çıkacağı açıklandı.

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ABD’den Kanada’ya iltica etmek amacıyla geçiş yapanların durdurulması konusunda önlemlerin arttırılmasına dair uzlaşı sağladıklarını duyurmuşlardı. Uzmanlar bu durumun göçmenlerin kaçak geçişler için daha fazla hayati riskler almasına neden olacağı uyarısında bulunuyor.

Ancak polis bu olay özelinde yaptığı değerlendirmede bu kez geçişin ABD’den Kanada’ya değil aksine Kanada’dan ABD’ye olduğuna dikkat çekiyor.

Geçen yıl da dört kişilik bir Hint aile, Kanada’nın Manitoba bölgesinden ABD’ye kaçak şekilde girmeye çalışırlarken donarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Son olarak 8 kişinin hayatını kaybettiği St. Lawrence Nehri’nde, gümrük muhafaza ve polis ekipleri sürekli olarak devriye gezerek kaçak geçişleri önlemeye çalışıyorlar.

Polis Şefi Dulude bu yılın başından itibaren 80 kaçak geçiş tespit ettiklerini ancak bu rotayı kullanan kişi sayısının her geçen gün artmaya başladığına işaret ediyor.

Kanada Başbakanı Trudeau da iki aileden 8 kişinin kaçak geçiş sırasında hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğu açıklamasını yaptı. (Voa Türkçe)

Almanya'da yeni 'Nitelikli Göçmenlik Yasası'nı onay

 

Fransız dernek: Göçmenlere yıllardır şiddet uygulanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)