BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Japon gıda ürünlerine ithalat sınırlamalarını kaldırdı----

ABD Japon gıda ürünlerine ithalat sınırlamalarını kaldırdı

ABD Japon gıda ürünlerine ithalat sınırlamalarını kaldırdı
24 Eylül 2021 - 08:04 www.finansgundem.com

ABD'nin, 2011'deki depreminde Fukuşima Dai-içi nükleer santralinde yaşanan sızıntı sonrası Japon gıda ürünlerine yönelik getirdiği ithalat sınırlamaları kaldırıldı.

Japonya Tarım Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığına göre ABD, Mart 2011'deki nükleer sızıntı sonrası Japon tarım ve gıda ürünlerinde getirdiği ithalat sınırlamaları kaldırdı.

Bu kapsamda kuzeydoğudaki Fukuşima ve çevresindeki İwate, Miyagi dahil 14 eyalette yetişen 100'e yakın tarım ve gıda ürününün ABD'ye ithalatının önü açıldı.

Başbakan Suga Yoşihide, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afet bölgelerinde yaşayan halkın beklediği ve bu bölgelerin kalkınmasına büyük katkı sunacak bir hamle. Japonya bu hamleyi memnuniyetle karşılıyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin kararı sonrası, Japon tarım ve gıda ürünlerine ithalat yasağı uygulayan ülke ve bölge sayısının 14'e düştüğü kaydedildi.

Öte yandan Avrupa Birliğinin (AB) Japonya'dan tarım ve gıda ürünlerinin ithalat kısıtlamalarını ekim ayı ortasına doğru hafifleteceği de kaydedildi.

ABD'den İsrail'e 1 milyarlık askeri yardım

 

Japonya ile Güney Kore savaş dönemi tazminatı için anlaşamadı

 

ABD'deki Delta varyantı son büyük varyant olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)