BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'ABD işgücü piyasası hala sıkı'----

'ABD işgücü piyasası hala sıkı'

'ABD işgücü piyasası hala sıkı'
01 Haziran 2021 - 12:36 www.finansgundem.com

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD işgücü piyasasının göründüğünden daha sıkı olduğunu, bu durumun Fed'in bazı parasal teşvikleri ekonomiden çekmesi için takvimi hızlandırabileceğini söyledi.

Financial Times gazetesine konuşan Bullard, veriler tarım dışı istihdamın pandemi öncesi seviyenin hala 8 milyon altında olduğunu gösterse de başka göstergelerin normale çok daha yakın olduklarını savundu.

"İşgücü piyasasının oldukça sıkı olarak yorumlanması gereken bir noktaya doğru geliyorum" diye konuşan Bullard, bazı işletmelerin yeterli personel bulamadıklarına rapor ettiklerine de dikkat çekti.

Fed'in işgücü piyasasının sıkılığı konusunda işsizlik, tarım dışı istihdam dışında verilere bakması gerektiğini savunmaya başlayan Bullard, özellikle işsizliğin açık işe oranına bakılması gerektiğini vurguladı.

Demecinde, ekonomik görünüm iyileştikçe aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programını azaltmayı tartışmaya başlamaya yaklaştığını da belirten Bullard, "Pandemi yeterince kontrol altına alındığında, para politikasının parametrelerini değiştirmeyi konuşmaya başlayabileceğimiz yönünde görüş benim aklımda oluşmaya başladı. Bana o ortala yaklaşıyoruz gibi geliyor" dedi.

Birkeç mevkidaşınının tahvil alımını azaltmayı tartışmaya başlaması konusunda daha kaygını olduklarını bildiğini belirten Bullard, "Haziran toplantısında Başkan'ın ne kadar verdiğini göreceğiz" dedi.

St Louis Fed Başkanı Bullard, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil. 2022 yılında oy verebilecek.

Euro Bölgesi imalat PMI rekor kırdı

Almanya'da işsiz sayısı azaldı

Almanya imalat PMI, 3 ayın dibinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)