BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, İran’ın uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatmasından endişeli----

ABD, İran’ın uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatmasından endişeli

ABD, İran’ın uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatmasından endişeli
31 Aralık 2021 - 09:23 www.finansgundem.com

ABD, İran’ın uzaya uydu taşıyıcı roket fırlatmasından duyduğu endişeyi ifade ederek, bunun İran’ın füze programına yardımcı olacağını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın uzaya roket fırlatma araçları geliştirmesinin nükleer silahlanma açısından büyük bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

Sözcü, “Tahran’ın sivil amaçlı olarak tanımladığı uzay programı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) İran’ı bu tür balistik füze teknolojisini kullanan fırlatmalar da dahil olmak üzere nükleer silah taşıyabilecek şekilde tasarlanmış balistik füzelerle ilgili faaliyetlerde bulunmamaya çağıran 2231 sayılı kararı ihlal ediyor” dedi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, nükleer anlaşmanın imzalanmasından üç yıl sonra ABD'nin anlaşmadan çekildiğini ve İran’a yeniden geniş yaptırımlar uyguladığını duyurdu. Nükleer faaliyetlerinin barışçıl amaçlar için olduğunu iddia eden İran, 2019’da anlaşmanın şartlarını ihlal etmeye başladı.

Başkan Joe Biden ise anlaşmayı canlandırmayı amaçlayan görüşmelere geri dönüşü destekliyor.

Bakanlık Sözcüsü, nükleer anlaşmanın İran’ın nükleer programını etkili bir şekilde kısıtladığına dikkat çekerek, “Önceki yönetim onları bu kısıtlamalardan kurtararak, balistik füze programları da dahil olmak üzere İran politikasıyla ilgili diğer tüm endişelerimizi daha da tehlikeli hale getirdi. Bu nedenle, anlaşmaya tam uyum için karşılıklı bir dönüş istiyoruz” diye konuştu.


Ne olmuştu?

İran, dünya güçleriyle devam eden nükleer görüşmelerin ortasında, uzaya araştırma amaçlı ekipman taşıyan uydu taşıyıcı bir roketin başarılı bir şekilde fırlatıldığını duyurdu.

İran Savunma Bakanlığı Hava-Uzay Birimi Sözcüsü Ahmed Hüseyini, “Uydu taşıyan Simurg roketi başarıyla üç cihazı uzaya taşıdı. Bu uzay araştırma görevi sırasında, ilk kez aynı anda saniyede 7 bin 350 bin metre hızla 470 kilometre yüksekliğe üç araştırma cihazı fırlatıldı” dedi.

Ancak Hüseyini, fırlatılan nesnelerin yörüngeye ulaşıp ulaşmadığını açıklamadı.

İran nükleer müzakereler devam ederken uzaya roket fırlattı

 

İran: Nükleer müzakerelerde iyi ilerlemeler kaydedildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)