BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, İran'a uluslararası ambargonun süresinin uzatılmasını istiyor----

ABD, İran'a uluslararası ambargonun süresinin uzatılmasını istiyor

ABD, İran'a uluslararası ambargonun süresinin uzatılmasını istiyor
24 Haziran 2020 - 06:19 www.finansgundem.com

ABD, BMGK'ya ekim ayında sona erecek İran'a uluslararası ambargonun yenilenmesi için tasarı sundu. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da sosyal medya hesabından "Ambargo kalktığında Asya ve Avrupa İran'ın hedefi olabilir" uyarısı yaptı


ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) İran'a yönelik silah ambargosunun yenilenmesini içeren karar tasarısı sundu. Konuyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo silah ambargosunun ekim ayında sona erecek olmasıyla İran'ın Rusya ve Çin'den alabileceği savaş uçaklarıyla Avrupa ve Asya'yı muhtemel bir hedef haline getirebileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yönelik uyguladığı silah ambargosunun ekim ayında sona ereceğini belirterek, "İran, Rusya’nın Su-30 ve Çin’in J-10 savaş uçaklarından alabilecek. Bu son derece ölümcül uçaklar ile Avrupa ve Asya, İran’ın hedefi haline gelebilir. ABD buna asla izin vermeyecek" dedi.

ABD, BM GÜVENLİK KONSEYİNE KARAR TASARISI SUNDU

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) İran’a yönelik uluslararası silah ambargosunun yenilenmesini içeren karar tasarısı sundu. ABD, sunduğu yeni karar tasarısında İran’a silah ve ilgili malzemelerin satışının, tedarikinin ve transferinin yasaklanmasını talep etti.

BM Güvenlik Konseyinin yaklaşık 12 yıldır İran’a uyguladığı silah ambargosu, 2015’te imzalanan nükleer anlaşma kapsamında Ekim ayında sona eriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)