BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ile Rusya arasında yeni müzakereler----

ABD ile Rusya arasında yeni müzakereler

ABD ile Rusya arasında yeni müzakereler
25 Temmuz 2021 - 10:04 www.finansgundem.com

ABD ve Rusya'nın ilişkilerini istikrara kavuşturmak amacıyla iki ülkenin çeşitli cephelerde yaşadığı gerilimlerin ortasında iki ay içinde ikinci kez olarak Cenevre'de gelecek hafta üst düzey görüşmeler yapacakları duyuruldu

ABD Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada, "Bu diyalog yoluyla, silahları kontrol etmek ve riskleri azaltmak için gelecekteki tedbirlerin temellerini atmaya çalışıyoruz" denildi. İkinci görüşmenin, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 16 Haziran’daki ilk zirvenin yapıldığı ve “stratejik ortaklık” konulu konuşmalarda mutabık kalındığı Cenevre'de, Çarşamba günü yapılacağı belirtildi. ABD’li yetkililerin verdiği bilgilere göre, ABD, Rusya topraklarından düzenlenen çok sayıda siber saldırı dalgasına son verilmemesi halinde Moskova'ya karşı harekete geçeceği uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri son zamanlarda varlıkların ağlarına sızarak ve verilerini şifreleyen birçok "fidye yazılımı" saldırısına maruz kaldı. Bu durumda bir şifre çözme anahtarı sağlamak karşılığında genellikle Bitcoin ile bir fidye ödenmesi gerekiyor. Moskova saldırılarla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmese de Putin, Biden'ın iki ülke arasındaki ilişkileri daha öngörülebilir hale getirme çabalarını memnuniyetle karşıladı. Bu diyaloğun başladığını duyuran Putin ve Biden, Soğuk Savaş'ın zirvesinde bile Moskova ve Washington'un en kötüsünden kaçınmak için birbirleriyle konuştuklarını vurguladı. ABD heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman başkanlık edecek. Kısa zaman önce Silah Kontrolünden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanan Bonnie Jenkins de heyette yer alacak. Sherman, Pazar ve Pazartesi günleri Çin'e yapacağı ziyaretten günler sonra Rus yetkililerle görüşecek. Çin ziyareti ile Sherman, Biden'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana bu ülkeyi ziyaret eden en büyük yetkili olacak.

Washington ve Pekin, ABD başkanı tarafından otoriter rejimler ve demokrasiler arasında küresel bir rekabet olarak sunulan bir çatışmaya girmiş durumdalar. Bu çatışma her iki, ülkenin de dış politikasının ana odağını oluştururken aynı zamanda onların ekonomik reformlarının ana itici güçlerinden birini teşkil ediyor.

ABD Rusya'ya "siber saldırı" hazırlığında

ABD Rusya'dan bir finans kurumunu kara listeye aldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)