BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ile Çin'den kritik görüşme----

ABD ile Çin'den kritik görüşme

ABD ile Çin'den kritik görüşme
15 Şubat 2019 - 08:39 www.finansgundem.com

ABD ticaret temsilcileri bugün Çin Devlet Başkanı Xi ile görüşecek ancak anlaşma için 1 Mart son tarihini uzatma kararı alınmadı

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Çin ile ticaret görüşmelerinde üst düzey iki müzakerecisi bugün Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Beijing'de biraraya gelecek ancak Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow anlaşma için 1 Mart son tarihini uzatma kararının alınmadığını belirtti.

Kudlow bugün sonuçlanacak ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin Fox News'e yaptığı açıklamada "Beijing'deki durum iyi" dedi.

Ancak Kudlow'un iyimser değerlendirmesi, görüşmelere yakın iki kişinin açıklamalarıyla çelişiyor. Bu kişiler ABD'nin taleplerini de kapsayan en zorlu konularda ilerlemenin zor olduğunu söylediler.

Kaynaklar görüşmelere ilişkin Reuters'a yaptığı açıklamada, Çin'in endüstriyel sübvansiyon programlarını Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uygun hale getirme ve piyasalara zarar veren bu programları sonlandırma sözü verdiğini, ancak bu hedefe nasıl ulaşmaya niyetli olduğu konusunda hiçbir ayrıntı sunmadığını söyledi.

ABD Çin'in Amerikan fikri mülkiyet haklarını korumasını ve Amerikan şirketlerini Çinli şirketlere teknoloji transferine zorlamasına son vermesini istiyor.

Çin sübvansiyonlarını açıklamadığı için, bu teklifi ABD müzakerecilerinin şüphesiyle karşılandı. 
ABD ve Çinli müzakereciler, küresel büyüme tahminlerini düşüren, finansal piyasalara zarar veren ve üretim tedarik zincirlerini aksatan gümrük vergisi savaşını yatıştırmaya çalışıyor.

ABD'nin Çin'den ithal 200 milyar dolar tutarındaki üründen aldığı gümrük vergisi 1 Mart'a kadar anlaşma sağlanamazsa yüzde 10'dan yüzde 25'e yükselecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)