BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD ile Çin arasındaki yaptırım savaşının kurbanı bankalar----

ABD ile Çin arasındaki yaptırım savaşının kurbanı bankalar

ABD ile Çin arasındaki yaptırım savaşının kurbanı bankalar
12 Ağustos 2020 - 14:01 www.finansgundem.com

Hong Kong ve Çin piyasasına girmeye çalışan uluslararası bankalar ABD’nin art arda gelen yaptırım kararlarıyla kendilerini oldukça zor bir pozisyonda buldu. Bankalar yaptırım kararlarına uymazlarsa 100 trilyon dolarlık ABD finans sisteminden çıkarılabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Çin ve Hong Kong’a uyguladığı yaptırımlar Çin finansal piyasalarına girmeyi hedefleyen uluslararası bankalarda belirsizlikleri arttırıyor. ABD Hazine bakanlığı geçtiğimiz cuma Hong Kong Başbakanı Carrie Lam ve hükümete yakın 10 kişi için Hong Kong’Un özerkliğinin altını oydukları ve ifade özgürlüğünü engelledikleri gerekçesiyle ekonomik yaptırım kararı açıklamıştı. Aynı hafta içerisinde ABD Tik Tok’un ABD’den çekilmesi için 45 günlük süresi olduğunu açıklamıştı.

Finansal danışmanlık firması Eurasia Group’un Çin ve Kuzey Doğu Asya Birimi Uygulama Ekibi Başkanı Michael Hirson Çin’de açılmaya başlayan piyasadan faydalanmayı hedefleyen ABD’li ve küresel bankaların oldukça garip bir duruma düştüğünü belirtiyor.

Hirson CNBC’ye verdiği röportajda Çin hükümetinin daha büyük bir baskıya maruz kalacağı için karşılıklılık hamlesi olarak yabancı bankaları hedef almayacağını umuyor. Buna karşın bölgedeki bankaların işleyişlerindeki olağanüstü durumun altını çizen finans uzmanı, “Yaptırımlara uymayan bankalar ABD finans sisteminden çıkma riskiyle karşı karşıya ki bu durum varoluşsal bir tehdit” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin yaptırımları karşısında Çin pazartesi günü misilleme olarak içlerinde Senatörler Ted Cruz ve Marco Rubio gibi isimlerin de olduğu 11 Amerikan vatandaşı için yaptırım kararı aldı. Kararın ayrıntıları henüz belli değil.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine göre ABD Finans sisteminde 2019’un sonu itibariyle 100 trilyon dolarlık varlık bulunuyor. IMF bu varlıkların yaklaşık %22’sinin bankacılık sisteminde bulunduğunu belirtiyor.

Çin'in finansal sisteminin genel olarak ne kadar büyük olduğu belli değil. Ancak devlet raporlarında, Çin bankacılık kurumlarının Eylül 2019 sonunda 285 trilyon yuan (40,7 trilyon dolar) varlıkları bulunduğu belirtilmişti.

Finans çalışanları ofise dönmek yerine tatile gidiyor

 

Disney, 20th Century Fox markasına son veriyor

 

Dev bankalarda batık kredi riski büyüyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)