BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD için yeni büyüme beklentisi----

ABD için yeni büyüme beklentisi

ABD için yeni büyüme beklentisi
09 Şubat 2021 - 08:53 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde ağır hasar alan ve destek paketleriyle sosyal patlamanın önüne geçmek isteyen ABD’nin ekonomisiyle ilgili olumlu açıklamalar gelmeye başladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD'de GSYH'nın 4. çeyrek dönemde pandemi öncesi düzeylere gelebileceğini söyledi GSYH'nın istihdamdan daha hızlı toparlandığına dikkat çeken Bostic, "İstihdamda toparlanma daha yavaş. İşletmeler belirsizlik nedeniyle işe alımlardan sakınıyorlar" ifadelerini kullandı. Başkan, kanıtların Fed'in enflasyon konusunda çok fazla endişe etmesine gerek olmadığına işaret ettiği yorumunda bulundu. "İstihdamın pandemi öncesi seviyelere dönmesi zaman alacak" dedi. Bostic, öte yandan, teşvik paketi konusunda "Şokun etkilerini mümkün olduğunca azaltmamız gerek" şeklinde konuştu.

BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 11’E YÜKSELTİLDİ

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs 2021 yılının ikinci çeyreği için ABD ekonomisinde büyüme beklentisini de yüzde 10'dan 11'e yükseltti. Goldman Sachs ayrıca 2021 ve 2022 yılları için GSYH büyüme tahminlerini 0,2'şer puan artırarak sırasıyla yüzde 6,8 ve 4,5 olarak açıkladı. Banka yeni COVID-19 yardım paketinin büyüklüğü konusunda beklentisini 1,1 trilyon dolardan 1,5 trilyon dolar seviyesine çıkardı. Fed'in ilk faiz artırımını ne zaman yapacağına yönelik beklentisini, büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize edilmesine ve Ocak ayında işsizlik oranının beklentilerden daha büyük düşüş göstermesine bağlı olarak 2024'ün ikinci yarısından ilk yarısına çeken Goldman Sachs, "FOMC'nin varlık alımlarını azaltmaya 2021 yılının başlarında, ilk çeyreğinde, başlamasını bekliyoruz" ifadelerini de kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)