BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD iç savaşa doğru mu gidiyor?----

ABD iç savaşa doğru mu gidiyor?

ABD iç savaşa doğru mu gidiyor?
17 Haziran 2020 - 15:22 www.finansgundem.com

Siyahi hakları protestolarının ülke çapında devam ettiği ABD’de bu isyanların tarihini 10 yıl öncesinden tahmin eden Connecticut Üniversitesi Profesörü ülkede iç savaşın yakın olduğunu belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs süresince Amerika Birleşik Devletleri’nde ücret eşitsizliği ciddi derecede arttı. Connecticut Üniversitesi Profesörü Peter Turchin siyahi hakları protestolarına sahne olan ABD’nin çok daha ciddi bir iç savaşa doğru sürüklendiği konusunda uyarıyor.

Turchin 2010 yılında Nature dergisindeki makalesinde 2020 yılında ABD’de çok ciddi bir sosyal hareketlene öngördüğünü belirtmişti. Turchin’in salı günü Time’da yer alan makalesinde ise korona virüs salgını nedeniyle ülkedeki ücret eşitsizliği makasının ciddi bir şekilde açıldığını ve bu sosyal hareketlenmenin iç savaşa dönüşebileceğini belirtiyor.

10 sene öncesinden öngörüyordu

Turchin Nature’da yer alan 2010 tarihli yazısında “Uzun ve ciddi dönüşümler kısa vadeli süreçlerle ilişki içerisindedir. ABD’de 1870’te, 1920’de ve 1970’de olmak üzere 50 yılda bir ani istikrarsızlık dönemleri oluşuyor ve bir sonrakinin 2020’de olmasını bekliyorum. Kayıtlar toplumların felaketleri önleyebileceğini gösteriyor. Küreselleşmenin insanların yaşamına olan negatif etkisini iyileştirmenin yollarını bulmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Profesör 2013 tarihinde Aeon’daki makalesinde ise “ABD’nin şiddetli ayaklanmalar karşısında çaresiz kalacağı tarihsel bir doruk noktasına yaklaşıyoruz. Eğer nedenlerini anlayabilirsek bu ayaklanmalar gerçekleşmeden önleyebiliriz. Fakat ilk yapmamız gereken şey aşırı derecede yükselen toplumsal eşitsizliği tersine çevirmek” ifadeleri yer almıştı.

Haklı çıkan profesör bir yazı daha kaleme aldı

ABD’deki siyahi hakları protestoları ülkenin bu süreci tersine çevirmekte başarısız olduğunu gösteriyor. Beklediği üzere 2020 yılında ortaya çıkan ayaklanmaların ardından Turchin Time Dergisi’nin internet sitesinde bir yazı daha kaleme aldı.

Turchin, “Bir bilim adamı olarak düşüncelerimin kanıtlanmış olduğunu hissediyorum. Fakat diğer yandan ben bir Amerikan vatandaşıyım ve böyle zor bir dönemden de geçmek zorundayım” ifadelerine yer vererek en kötüsünün henüz gelmediği konusunda uyardı. Profesör toplumsal krizlerin genellikle 5 yıldan 15 yıla kadar sürdüğünü ifade ediyor.

ABD'de polis reformu: Trump kararnameyi imzaladı

 

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 118 bini geçti

 

ABD'nin sembol ismi Floyd'un kızına Disney'den hisse

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turgay Yücel20 Haziran 2020 09:58

    Sayın Herkes, Ben bu durumu tam 25 sene evvel bahsetmeye başladım ve 2015 tarihinde President Obama'ya bu konu hakkında bir mektup yolladım. Yani o bahsettiğiniz profesör biraz değil durumu tahmin etmekta geç bile kalmış. President Obama'ya yazdığım mektup ve mektubumu aldığına dair ispatım dijital olarak mevcuttur.