BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri yükselişte----

ABD hisseleri yükselişte

ABD hisseleri yükselişte
15 Eylül 2015 - 20:24 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, Fed’in faiz kararı vereceği toplantının öncesinde açıklanan verilerin ardından yükselişe geçti

ABD hisseleri, Fed’in faiz kararı vereceği toplantının öncesinde, perakende satışlarda yükseliş ve fabrika üretiminde düşüş gösteren verilerin ardından yükseliş gösteriyor. Perakende satışlar imalat verileri, Fed’in Perşembe günü vereceği karar öncesinde ekonominin gücü ile ilgili büyük bir netlik sağlamadı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.4 gerilemesinin ardından yüzde 0.3 artış göstererek New York saati ile 10.17’de 1,958.19 puan oldu. Dow Jones Industrial Average, 52.64 puan veya yüzde 0.3 yükselerek 16,423.60 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Boston’daki LPL Financial Corp. baş ekonomi stratejisti John Canally, “Herkesin Fed toplantısını beklemesi ile önümüzdeki birkaç gün ihtiyatlı geçecektir. Perakende satışlarda Ağustos ayında sağlam bir yükseliş gördük. Temmuz ayı satışları da yukarı yönlü revize edildi. İnsanlar Çin yansımalarından endişeleniyordu ancak bu gerçekleşmiyor” dedi.

Salı günü açıklanan veri perakende satışların yükselişi ikinci aya taşıdığı göstererek tüketicilerin finans piyasalarında son dönemde görülen volatilitenin ötesine baktığı sinyali verdi. Güven, hisse senedi piyasasındaki çalkantı ve küresel büyüme endişelerinden bir darbe almış olsa da, veriye göre hane halkları ucuz enerjiden sağladıkları tasarrufları kullanıyor. İstihdamdaki artış ve yükselen ücretler hane halkı harcamalarını desteklemeyi sürdürebilir.

Diğer taraftan New York bölgesinin imalat sanayi Eylül ayında düşüşü ikinci aya taşıyarak siparişler ve istihdamda düşüş olduğu sinyali verdi. Yatırımcılar Fed’in borçlanma maliyetlerini bu yıl artıracağı konusunda emin görünse de, traderlar faizlerin Perşembe günü artırılacağı ihtimalini yüzde 28 olarak görüyor. Çin’in yuanı geçtiğimiz ay devalüe etmesi öncesinde bu olasılık yüzde 48 olarak görülüyordu. Bloomberg’in derlediği verilere göre Fed’in faizi Aralık artırması ihtimali yüzde 59 civarında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)