BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri kayıplarını sildi----

ABD hisseleri kayıplarını sildi

ABD hisseleri kayıplarını sildi
25 Ekim 2015 - 16:38 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, teknoloji ve ham madde sektörü öncülüğünde yaz dönemimin en düşük seviyesinden yüzde 11 yükseldi

Merkez bankası teşvikleri ve buna ek olarak teknoloji devlerinin güçlü karları, ABD hisse senetlerinin üst üste dört hafta yükselmesine yardımcı oldu ve  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin 2011'den bu yana en iyi aylık performansına yönelmesini sağladı.

S&P 500 Endeksi, Ağustos ayındaki satış dalgasını tetikleyen gruplar olan emtia üreticileri ve teknoloji sektörleri öncülüğünde Ekim ayındaki güçlü yükselişle birlikte, yaz döneminin en düşük seviyesinden yüzde 11'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Bu kazançlar sonucu ABD hisseleri düzeltmeden bu yana ilk kez artıya geçerken, gösterge endeks tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 2.6 uzak bir seviyeye çıktı. 

Boston Private Wealth şef piyasa stratejisti Robert Pavlik, "Hisse senetleri geri döndü," dedi ve "Ucuz para yani parasal genişleme sürdüğü sürece, risk alma işlemleri dikkate alındığında, tekrar işler yoluna girdi" değerlendirmesinde bulundu. 

S&P 500 Endeksi geçen hafta yüzde 2.1 yükselerek 2,075.15 puandan kapandı ve yükselişini dördüncü haftaya taşıyarak, bu yılın en uzun haftalık kaanç serisini gerçekleştirdi. Endeks 19 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesinde kapandı. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 4.2 ile Temmuz ayından bu yana en sert haftalık çıkışını gerçekleştirdi. 

Hisse senetleri geçen hafta merkez bankalarından gelen açıklamalardan destek buldu. Cuma günü, Çin Merkez Bankası yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için gösterge faizi ve zorunlu karşılık faizini düşürdü. Bu duyuru, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ihtiyaç duyulduğunda teşviği artıracağını açıklamasından bir gün sonra geldi. 

Öte yandan, kar sezonu da ağırlığını hissettirdi. S&P 500 Endeksi'ndeki 100'den fazla şirket geçen hafta karlarını açıkladı. Bu açıklalar ilk başta karışık işaretler gönderirken, Perşembe geç saatlerde teknoloji devlerinin açıklamaları geniş tabanlı bir ralliyi tetikledi. Microsoft Corp., Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. ve Amazon.com Inc.'nin toplam piyasa değeri, tahminlerden daha iyi kar açıklamalarının ertesi günü 80 milyar dolar arttı. Endeksteki teknoloji grubu geçen hafta yüzde 4.6 artarak 15 yılın zirvesine ulaştı. 

6.5 yıldır süren boğa piyasasının en büyük iki destekleyicisi şirket karlarınındaki büyüme ve merkez bankası teşvikleri, ikisi bir arada, 2011 yılından bu yana görülen ilk düzeltme hareketinden sonraki toparlanmada, hisse senetlerine hızlandırıcı sağladı. S&P 500 Endeksi'ndeki 10 sektörün tümü 25 Ağustos'tan bu yana ralli yaptı. Yükselişlere yüzde 16'dan fazla değer kazanan teknoloji ve enerji hisseleri öncülük etti. 

Yaz dönemindeki satış dalgasının etkisinin azalması ile birlikte, volatilite de azaldı. VIX olarak bilinen ve volatiliteyi ölçen Chicago Board Options Exchange Volatility Endeksi, S&P 500'ün yaz dönemi düşüşü sırasında yaklaşık dört yılın en yüksek seviyesine çıkmasından bu yana yüzde 60'tan fazla geriledi. Volatilite göstergesi 15 gündür 20 seviyesinin altında seyrediyor. Bundan önce, gösterge 30 seanstır bu seviyenin üzerinde kalmış ve Ocak 2012'den bu yana bu şekildeki en uzun dönemini yaşadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)