BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri haftayı ralliyle tamamladı----

ABD hisseleri haftayı ralliyle tamamladı

ABD hisseleri haftayı ralliyle tamamladı
24 Ekim 2015 - 09:30 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, teknoloji devlerinin iyi kar açıklamasının desteği ile bu yılın kayıplarını geri aldı

Teknoloji hisselerinde görülen ralli,  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'ninn bu yılki kayıplarını yerine koymasına yrdımcı oldu ve teknoloji devleri  Microsoft Corp., Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. ve Amazon.com Inc., güçlü kar açıklamalarının ardından, üçü birlikte toplam piyasa değerlerine 80 milyar dolardan fazla ekleme yaptılar.

Bu üç teknoloji hissesi dün New York kapanışında en az yüzde 5.6 prim yaptı. Facebook Inc. de yükseldi ve ilk kez 100 dolar seviyesini aştı. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 2.7 yükselerek Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Nasdaq Bileşik Endeksi 19 Ağustos'tan bu yana ilk kez 5,000 puanın üzerinde kapandı. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1.1 yükselerek 2,075.15 puandan günü tamamladı.

Scotia Capital Inc. portföy stratejisti Vincent Delisle, "Bu gorillerin tahminlerden daha iyi sonuç açıklaması büyük haber. Google, Microsoft ve Amazon'daki yükselme, son dönemde zayıfçıkan verilerin olumsuz etkisini dengeledi," dedi ve "Piyasa iyi hissetmek istiyor ve bu üç marka şirketin tahminleri aşması pasta üzerindeki çilek" şeklinde konuştu.

Hisse senetleri dün ayrıca Çin'in derinleşen ekonomik yavaşlamasına tedbir amacıyla gösterge faizi indirmesinden de destek buldu. Bu hareket, tüm dünyada merkez bankalarının küresel büyüme ve enflasyondaki yavaşlamayı önleme çabaları ile birlikte, Japonya Merkez Bankası ve Fed'in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantılarından önce geldi. 

Zürih'te Julius Baer Group Ltd. araştırma müdürü Christian Gattiker, "Bu hafta oldukça doluydu, her gün iyi haber vardı," dedi ve "Şirketler ve merkez bankaları tarafı oldukça karışık. Parasal genişlemede diğer bir tur başlıyor gibi görünüyor" yorumunda bulundu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)