BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Hazinesinden Afganistan için yeni izin----

ABD Hazinesinden Afganistan için yeni izin

ABD Hazinesinden Afganistan için yeni izin
26 Şubat 2022 - 02:14 www.finansgundem.com

ABD Hazinesi Afganistan'daki ekonomik faaliyetlerin kolaylaştırılmasına yönelik yeni izin lisansı yayımladı

ABD Hazine Bakanlığı, uluslararası yardım kuruluşlarının ve özel şirketlerin Afganistan'daki devlet kurumlarıyla ticari ve finansal işlemler yürütmesine izin veren yeni bir genel lisans yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu lisansın, ABD yaptırımlarının Afganistan halkının temel insani ihtiyaçlarına erişimi için gereken işlem ve faaliyetlerin engellenmemesini sağlamayı amaçladığı aktarıldı.

Açıklamada, lisansın ABD'nin devam eden insani ve ekonomik krizde Afganistan halkını destekleme taahhüdünü yansıttığı vurgulandı.

Bakanlığın açıklamasında, lisansın, Taliban, Hakkani Ağı ve ilgili kuruluşların yanı sıra yaptırım listesindeki yetkililerle yapılan mali transferler hariç Afganistan ve yönetim kurumlarıyla olan işlemlere "gerekli olduğu ölçüde" izin verdiği kaydedildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ABD'nin Afganistan'a insani yardım akışını desteklemek ve ülkedeki ticari ve mali faaliyetleri kolaylaştırmak için gerekli adımları atmaya devam ettiğini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)