BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nelson Türkiye'ye geliyor----

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nelson Türkiye'ye geliyor

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nelson Türkiye'ye geliyor
29 Ocak 2023 - 08:33 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Brian Nelson'ın Umman, BAE ve Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD Hazine Bakanlığı, Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson'ın hafta içinde Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'ye ziyarette bulunacağını bildirdi.

Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Nelson'ın, 29 Ocak'ta başlayacak haftada önce Umman'ın başkenti Muskat'ta, ardından BAE'de başkent Abu Dabi ile Dubai'de ve Türkiye'de Ankara ve İstanbul'da "yaptırımlar ve ihracat kontrolleriyle ilgili" görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, "Her bir durakta Hazine Bakanlığının, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaş nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımlardan ve ihracat kontrollerinden kaçınma girişimlerini bastırma çabalarını, İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetini, ekonomik büyümeyi baltalayan yasa dışı finans risklerini ve yabancı yatırımı" tartışacağı ifade edildi.

Müsteşar Nelson'ın Umman'da "terörün finansmanı" da dahil olmak üzere yasa dışı finansmanla mücadelede işbirliğini görüşmek üzere" muadilleriyle bir araya geleceği belirtildi.

Nelson'ın, BAE ve Türkiye'de, Hazine'nin yaptırımlarını "agresif bir şekilde" uygulamaya devam edeceğini ve "aşırı hoşgörülü yetki alanlarında faaliyet gösteren kişi ve kurumların" G7 piyasalarına erişimini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağını iletmek için hükümet muadillerinin yanı sıra iş dünyası ve finans kurumlarıyla bir araya geleceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye seyahat uyarısı

 

ABD ve AB'den yapay zeka alanında işbirliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)