BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD havaalanlarında işe gitmeyenlerin sayısı artıyor----

ABD havaalanlarında işe gitmeyenlerin sayısı artıyor

ABD havaalanlarında işe gitmeyenlerin sayısı artıyor
22 Ocak 2019 - 04:31 www.finansgundem.com

ABD'de hükümetin kısmi kapalı oluşu bir ayını doldururken maaş alamadığı için izin alan personel sayısı da artıyor. Havalimanlarında izne ayrılanların oranı yüzde 10'u buldu

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi’nde (TSA) hükümetin kısmen kapanışından bu yana ücretsiz çalışmak zorunda kalan çalışanların işe devamsızlığı artmaya devam ediyor. Son verilere göre 50 binden fazla havaalanı çalışanı arasında plansız izin alanların oranı üçe katlanarak yüzde 10’a yükseldi.

Amerika’da hükümetin bir aydır kısmen kapalı olması 800 binden fazla devlet memurunun maaşlarını alamamasına neden oldu. Bu durumdan etkilenenlerin 50 binden fazlasıysa TSA çalışanları.

Son dört haftadır ücret alamadan çalışmak zorunda kalan ve federal memurlar arasında en düşük ücretle çalışan güvenlik cihazları sorumluları ve kontrolörler karşılaştıkları maddi zorluk nedeniyle sıklıkla idari izin kullanmaya başladı.

Yetkililer TSA genelinde önceki yıllara oranla rekor seviyede artan işe devamsızlıkların neden olduğu eksiklikleri giderebilmek için doğal afet birimlerindeki personeli havaalanlarında görevlendirmeye başladıklarını belirtiyor.

Başkan Donald Trump’ın ABD-Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için talep ettiği 5,7 milyar dolarlık bütçeye arka çıkan Cumhuriyetçilerle, plana destek vermeyen Demokratlar arasındaki uzlaşmazlık henüz bir sonuca bağlanmadı. (Amerika'nın Sesi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)