BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'anayasaya bağlılık' mesajı ----

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'anayasaya bağlılık' mesajı

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan 'anayasaya bağlılık' mesajı
13 Kasım 2020 - 13:58 www.finansgundem.com

Mark Milley, "Bir bireye bağlılık yemini etmedik. Biz anayasaya bağlılık yemini ettik" açıklamasında bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, başkent Washington'da Ulusal Ordu Müzesi'nin açılışında konuştu. 'Anayasaya bağlılık' mesajı veren Mark Milley, "Ordular arasında eşsiziz. Bir krala ya da bir kraliçeye, bir tirana ya da bir diktatöre yemin etmiyoruz. Bir bireye yemin etmiyoruz. Hayır, bir ülkeye, bir kabile veya dine yemin etmiyoruz. Anayasaya yemin ediyoruz. Ve temsil edilen her asker, her denizci, havacı, denizci, Sahil Güvenlik görevlisi, her birimiz bu belgeyi bedeli ne olursa olsun koruyacak ve savunacağız." sözlerini sarf etti.

Mark Milley'in açıklaması, Donald Trump'ın Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden alınmasının ardından bakanlık bürokrasisinde yapılan görev değişikliklerinin ardından geldi. Seçimden önce istifasını sunan Esper'in ardından Trump, Pentagon'daki üst düzey sivil yetkililerin çoğunluğunu görevden alarak yerine kendisine yakın isimleri atamıştı.

Genelkurmay Başkanı Milley, 28 Ağustos'ta Kongre'de yaptığı açıklamada, seçim sonrasında iktidar değişimine dair bir belirsizliğin ortaya çıkması durumunda ordunun tarafsız kalacağını belirterek, "Seçimler konusunda çıkabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünden yasal olarak ABD mahkemeleri ve Kongre sorumludur, ordu değil" ifadelerini kullanmıştı. 

ABD'deki başkanlık seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, Biden şu ana kadar kazandığı 290 seçici delegeyle başkanlık için gerekli sayıya ulaşmış görünüyor. Donald Trump'ın 217 seçici delege kazandığı seçimde, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde sonuçlar henüz netleşmiş değil. Trump'ın yenilgiyi reddederek başkanlık görevinin devir süreci başlatmamasının yarattığı belirsizlik durumu sürüyor.

Seçim yetkilileri: ABD tarihinin en güvenli seçimiydi

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

ABD'de işsizlik başvurularında büyük düşüş

 

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)