BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD gemisi tansiyonu yükseltti----

ABD gemisi tansiyonu yükseltti

ABD gemisi tansiyonu yükseltti
20 Ocak 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

Güney Çin Denizi’ndeki tartışmalı sularda Çin ve ABD arasında yeni bir gerilim yaşandı. Çin, ABD donanmasına ait bir geminin yasadışı olarak karasularına girdiğini belirtti.

Çin ordusu, ABD donanmasına ait bir geminin Güney Çin Denizi'nde kendi karasularına girdiğini ve takip edilen geminin uyarıldığını bildirdi.

Çin ordusundan yapılan açıklamada, USS Benfold gemisinin izinsiz olarak Çin karasularını ihlal ettiği belirtilerek, “ABD'nin provokatif eylemlerinin ciddi sonuçlar doğuracağı” kaydedildi.

ABD Deniz Kuvvetleri ise USS Benfold gemisine bir uyarı yapılmadığını ve geminin uluslararası yasalara uygun şekilde hareket ettiğini belirtti. Açıklamada “ABD, her ulusun uluslararası hukukun izin verdiği şekilde denizde ve havada faaliyet gösterme hakkını savunuyor” ifadelerine yer verildi.

ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsü Mark Langford, “Çin Halk Cumhuriyeti'nin görevimize ilişkin yaptığı açıklama doğru değildir” dedi.

Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı bölgelerde ABD Donanması'na ait gemilerin faaliyetleri, zaman zaman ABD ve Çin arasında tansiyonun yükselmesine yol açıyor.

Çin'den Güney Çin Denizi'nde gövde gösterisi

 

Güney Çin Denizi'nde 'resif' gerginliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)