BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD faizleri için dikkat çeken tahmin----

ABD faizleri için dikkat çeken tahmin

ABD faizleri için dikkat çeken tahmin
01 Ağustos 2014 - 06:45 www.finansgundem.com

ABD tahvil piyasası yeniden hareketlendi. Veriler ve Fed sonrasında yükselen faiz için dikkat çeken tahminler de geldi

ABD verileri ve Fed’in temmuz ayı FOMC toplantısı sonrasında faizlerin artışı için beklentiler daha da öne çekilmeye başladı. Daha önce 2015 Haziran ayı işaret edilirken şimdi nisan ayına kadar gerileyen beklentileri ABD hazine kağıtlarında yükseliş hızlandı. 

Dün piyasalar için önemli görülen seviyelerden biri olan yüzde 2.55’in de üzerine çıkılırken dikkat çeken bir tahmin Hulbert Financial Digest editörü Mark Hulbert’ten geldi. 
Rekor seviyelerden yükselişe geçen tahvil piyasaları için kötü haberin yakın olduğunu savunan Hulbert, kısa vadede tahvil piyasasında sert hareketlerin görülebileceği uyarısında bulundu. 

Geçtiğimiz altı haftalık dönemde yüzde 54.7 ile 2009’dan bu yana en iyi seviyeleri test eden tahvil piyasası eğilim endeksini işaret eden Hulbert, son 4 aylık dönemde yüzde 1.63’ten yüzde 2.97’ye gelerek en yüksek seviyeyi gördüğünü hatırlattı. 

10 yıllıklarda 135 baz puanlık yükseliş kaydedilirken Hulbert’e göre Şükran Günü’ne gelindiğinde 10 yıllıklarda faiz yüzde 4 seviyesine gelecek. Son 30 yıllık tahvil eğilimi endeksine bakarak tahminde bulunan Hulbert, gelecek 3 aylık dönemde yükselişin görüleceğini kaydetti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)