BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Esad ile görüşürse YPG/PKK’nın desteğini kesecek----

ABD, Esad ile görüşürse YPG/PKK’nın desteğini kesecek

ABD, Esad ile görüşürse YPG/PKK’nın desteğini kesecek
18 Şubat 2019 - 20:22 www.finansgundem.com

ABD liderliğindeki IŞİD Karşıtı Koalisyon’un Komutanı Korgeneral LaCamera, SDG'nin Esad’la işbirliğine girmesi halinde SDG’ye askeri yardımı keseceklerini açıkladı

Amerika'nın Suriye'deki askerlerini çekme kararının ardından Esad'la müzakere yoluna başvuran SDG'yse zorlu bir karar verme sürecinden geçiyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Amerika liderliğindeki IŞİD Karşıtı Koalisyon’un Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, IŞİD’le mücadeleye destek veren Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Rusya ya da Suriye lideri Beşar Esad’la işbirliğine girmesi halinde Amerika’nın SDG’ye askeri yardımı kesmek zorunda kalacağını söyledi. Türkiye'nin PKK'yla bağlantılı olduğu gerekçesiyle terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin ağırlığını oluşturduğu SDG yetkilileri, Amerika'nın ülkeden çekilmesinin ardından Türkiye'nin kuzeyde olası bir askeri müdahalesine karşı tedbir olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la uzlaşı yoluna gitmişti. Türk yetkililer, grubun yönetimi elinde tuttuğu bölgelerde askeri harekata geçeceği yönünde birçok kez uyarıda bulundu.

Amerika'nın Ortadoğu'daki birliklerinden sorumlu üst düzey askeri yetkilisi, Amerikan Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel Cuma günü Reuters'a yaptığı açıklamada, SDG'nin IŞİD cihatçıları üzerindeki baskısını devam ettirdiği sürece Amerika'nın gruba destek vermesi taraftarı olduğunu belirtmişti.

“BİZİM MÜTTEFİKİMİZ OLMAYA DEVAM ETTİLERİ SÜRECE”

Ancak Pazar günü bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Korgeneral LaCamera'nın açıklamaları SDG'nin ABD ile Rusya ve Suriye yönetimi arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağına işaret ediyor.

Amerika’nın Sesi’ndeki habere göre, grubun IŞİD'le mücadeledeki başarılarını öven LaCamera, “Bizim müttefiğimiz olmaya devam ettikleri sürece biz de onları eğitmeye ve silahlandırmaya devam edeceğiz” dedi. Bu ortaklığın Esad'la uzlaşı yoluna gitseler dahi devam edip etmeyeceği sorusunaysa LaCamera'nın yanıtı ‘hayır' oldu.


PKK’lılarla Suriye yönetimi güçleri ülkedeki yıkıcı iç savaş boyunca birbirleriyle çatışma içine girmekten uzak durdu. Kürtler'in özerklik sahibi oldukları federal bir Suriye rejimi hayallerine karşı çıkan Esad, Pazar günü bölgedeki Kürtlere atfen uyarıda bulundu ve “Amerikalılara bel bağlayan gruplara sesleniyoruz: Amerikalılar sizi korumayacak” dedi.

Trump'ın Suriye'den askerlerini çekeceğine yönelik kararının ardından Türkiye'nin bölgedeki Esad muhalifi güçlerle birlikte IŞİD'le mücadeleye devam edeceği iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak Trump'la aynı görüşte olmayan bazı eski ve halen görevde olan Amerikalı yetkililer, Suriyeli muhalif güçlerin sayıca yeterli olmamakla birlikte aşırıcı cihatçı grupları da içerdiğini, bu nedenle de bu muhalif güçlerle işbirliği içinde olan Türkiye'nin bölgede SDG kadar etkili olamayacağını savunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)