BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD enflasyon verisi sonrası Asya borsaları geriledi----

ABD enflasyon verisi sonrası Asya borsaları geriledi

ABD enflasyon verisi sonrası Asya borsaları geriledi
14 Eylül 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in enflasyon raporundaki düşüşün ardından yaklaşık yüzde 2 düştü


Asya-Pasifik'teki hisseler, Wall Street'teki endekslerin Ağustos ayı için beklenenden daha yüksek bir ABD enflasyon raporunun etkisiyle sert bir şekilde düşmesinin ardından Çarşamba günü sert bir şekilde düştü.

Japonya'nın Nikkei 225 yüzde 2,28 düştü ve Topix endeksi yüzde 1,63 düştü. Kospi Güney Kore'de yüzde 1,66 ve Kosdaq yüzde 2 değer kaybetti.

Hang Seng endeksi Hong Kong'da yüzde 2,44 düşerken, anakara Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,89 kayıp ve Shenzhen Bileşeni yüzde 1,3 düştü.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 2.79 düştü. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 2.1 düştü.

Japonya'da imalat sektörünün ekonomiye güveni 7 ayın zirvesinden geri geldi

Japonya'da imalat sektörünün ekonomiye olan güveni Eylül'de maliyet baskılarındaki artışın etkisiyle 7 ayın en yüksek seviyesinden geri geldi. İmalat sektörünün ekonomiye güveni de 5 ayın en düşük seviyesine indi.

Reuters tarafından hazırlanan Japonya İmalat Sektörü Güven Endeksi, Eylül ayında Ağustos ayındaki +13'ten +10'a gerilerken, hizmet sektörü güven endeksi de +19'dan +11'e indi.

31 Ağutos-9 Eylül ayında yapılan ankete katılan imalatçılar, "Güçlü bir talep görüyoruz, ancak ham madde ve akaryakıt maliyetleri bizim fiyat artırımlarımızdan daha hızlı artıyor" değerlendirmesini yaptılar.

İmalatçılar, güven endeksinin Aralık ayında +10 seviyesinde kalmasını, hizmet sektörü ise güven endeksinin 3 puan artışla +14'e toparlanmasını bekliyorlar.

Altına enflasyon darbesi

 

Fed, Eylül'de 100 baz puan faiz artırabilir

 

Günün önemli şirket haberleri 14/09/2022

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)