BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisinde beklentiler korkutuyor----

ABD ekonomisinde beklentiler korkutuyor

ABD ekonomisinde beklentiler korkutuyor
05 Ekim 2020 - 10:14 www.finansgundem.com

Korona virüsün etkisinde ekonomik iyileşmeye ilişkin olumlu beklentiler daha kötümser rakamlarla değişiyor. Ekonomistlere göre pandemi öncesi seviyelere dönüş 2022 sonuna kadar sürebilir


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin ekonomik iyileşme süreci haziran ayındakine göre çok daha kötümser bir senaryo çiziyor. Marketwatch’un haberine ABD Ulusal İşletme Ekonomistleri Birliği paneline katılan 52 ekonomist ülkedeki ekonomik büyümenin devam etmesini beklediklerini söylese de yılın son üç ayı ve 2021 yılı için büyüme oranı öngörülerini düşürdüler.

Ekonomistlerin ekim ve aralık ayları arasındaki büyüme beklentileri haziran ayındaki %6,8’ken pazartesi günü yayınlanan rapora göre %4,9 olarak değiştirildi. Rapora göre bu yıl ABD ekonomisinde %4,3 oranında küçülme bekleniyor.

Orta vadeli beklentilerde 2021 yılı reel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyüme beklentileri haziran ayında belirlenen %4,8’lik büyümeden %3,6’ya düşürüldü. Yavaş büyümenin işsiz kalan çalışanların yeni iş bulmasını zorlaştırması bekleniyor.

Anket raporuna göre ekonomistlerin yarısından fazlası pandemi sürecinde işini kaybedenlerin %10 ila %20 arasındaki bir kısmı yeniden işe dönemeyecek.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte kaydedilen en büyük düşüş olan %31,4’lük düşüş sonrasında yaz boyunca toparlanma sürecine girmişti. Ekonomistler üçüncü çeyrekte %25 oranında büyüme bekliyordu. Fakat bu büyüme yaygın olarak mayıs ayında başlayan güçlü ekonomik toparlanmanın başlangıç safhası olarak kabul ediliyordu.

Şimdiyse ekonomistler ABD ekonomisinin pandemi öncesi GSYİH seviyelerine dönmesine ilişkin çelişkili öngörülerde bulunuyorlar.

Anket raporuna göre ekonomistlerin kabaca üçte biri geri dönüşün 2021’in ikinci çeyreğinde, üçte biri 2022’nin ilk yarısında ve son üçte biri de bu yılın da sonunda ekonomik iyileşmenin pandemi öncesi seviyelere ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Ekonomistler ABD ekonomisinin düşük performans gösterme risklerinin beklenenden daha iyi bir performans gösterilmesi ihtimalinden daha ağır bastığını düşünüyor. En büyük endişe ise korona virüsün ikinci dalgası.

İki dipli resesyona ilişkin çok fazla bir endişe yok. Ankete göre ekonomistlerin kabaca yarısı iki dipli resesyon ihtimalinin %20’nin altında olduğunu düşünüyor. Panele katılan sadece sekiz ekonomist ikinci bir dip ihtimalini %50’nin üzerinde görüyor.

Anket raporuna göre ekonomistler ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını 2021 yılı boyunca sıfıra yakın tutacağını öngörüyor. Ekonomistlerin %70’i FED’in yeni stratejisiyle enflasyonun %2’nin üzerine çıkmasına izin vereceklerini açıklamasının ardından bile bankaya ilişkin görüşlerini değiştirmediklerini belirttiler.

ABD'de korkutan korona tablosu

 

New York'ta 9 bölge korona nedeniyle yeniden kapatılacak

 

Enflasyon rakamları açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)