BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"ABD ekonomisi resesyon riskleri görmezden gelmemeli"----

"ABD ekonomisi resesyon riskleri görmezden gelmemeli"

ABD ekonomisi resesyon riskleri görmezden gelmemeli
20 Şubat 2023 - 12:08 www.finansgundem.com

Ekonomist Bob Schwartz, ABD ekonomisinin açıklanan verilerinin beklenenden daha iyi geldiğini, ancak resesyon risklerinin devam ettiğini belirtti.

Oxford Economics kıdemli ekonomisti Bob Schwartz, ABD ekonomisinin yeni yıla güçlü bir başlangıç yaptığını, istihdam, perakende satış, sanayi üretimi ve konut verilerinin beklenenden daha iyi geldiğini, ancak resesyon risklerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

2022'nin sonundaki iki aylık zayıflığın ardından gelen verilerin ekonomik görünüm ve finansal piyasalara ilişkin beklentilerin yeniden değerlendirilmesini sağladığını belirten Schwartz, "Yılın başın gelen veriler çok oynak ve mevsimsel olma eğilimindedir. Geçici özel faktörler de ekonominin son aylarda takip ettiğinden ayrışan patikada veriler gelmesinde etkili oldu" değerlendirmesini yaptı.

İkinci çeyrekte ekonomik aktivitede kayda değer yavaşlama bekleyen Schwartz, bunun yılın ikinci yarısında ılımlı bir resesyona işaret edeceğini de vurguladı.

ABD'de ithalat fiyat endeksi azaldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları sürpriz yaptı

 

ABD'de üretici enflasyonu ocakta beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)