BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaABD ekonomisi için beklentiler kötümser----

ABD ekonomisi için beklentiler kötümser

ABD ekonomisi için beklentiler kötümser
06 Şubat 2020 - 12:35 www.finansgundem.com

MIT'ye göre ABD'de önümüzdeki 6 ayda durgunluk olasılığı % 70

MIT Sloan School of Management ve State Street Associate tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, ABD'de önümüzdeki altı ay içinde resesyon gerçekleşme olasılığı % 70 görünüyor.

Araştırmacılar dört faktörden oluşan bir endeks oluşturdu ve daha sonra mevcut piyasa koşullarının önceki durgunluklarla nasıl karşılaştırıldığını belirlemek için Mahalanobis ölçeğini kullandı.

Araştırmacılar bu ilkeyi kullanarak dört üretim faktörünü - endüstriyel üretim, tarım dışı istihdam, borsa getirisi ve getiri eğrisinin eğimi - aylık olarak analiz ettiler. Daha sonra, aylık olarak değerlendirilen dört metrik arasındaki mevcut ilişkinin tarihsel rakamlarla nasıl karşılaştırıldığını ölçtüler.

1916 yılına kadar verilere bakıldığında, araştırmacılar endeksin güvenilir bir durgunluk göstergesi olduğunu, çünkü önceki her durgunluk öncesinde yükseldiğini söylediler.

Endeks şu anda% 76 seviyesinde. Araştırmacılar endeks% 70'i aştığında, durgunluk olasılığının %70'e yükseldiğini buldular.

Kasım 2019 itibarıyla endeks seviyesi % 76 idi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)