BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ekonomisi faiz atışı için hazır!----

ABD ekonomisi faiz atışı için hazır!

ABD ekonomisi faiz atışı için hazır!
11 Ağustos 2015 - 09:28 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, ABD ekonomisinin yakın zamanda bir faiz artırımı için yeterli iyileşmeyi sağladığını söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, son ekonomik göstergeler karışık gelse de, ABD ekonomisinin yakın bir zamanda faiz artışını garantilemek için yeterli iyileşmeyi gösterdiğini söyledi.

Lockhart dün Atlanta'da yaptığı konuşmada, "Fazi artırımı noktasının yakın olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Komite, tarihi bir karar olarak nitelediğim faiz artışına yaklaşırken, verilerin hep birlikte aynı yönü işaret edeceğini düşünmüyorum. Buna ihtiyacım yok" şeklinde konuştu.

Lockhart, "Toparlanmadaki iyileşme ve ekonominin son dönemdeki durumundan dolayı, karar alımında aylık verilerin kesin bir faktör olması gibi bir niyetim yok" değerlendirmesinde bulundu.

Para politikası kararlarında bu yıl oy kullanma hakkına sahip olan Lockhart, tutarlı bir şekilde, Başkan Janet Yellen öncülüğündeki Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) çoğunluğu tarafında yer aldı. 16-17 Eylül'de toplanacak olan FOMC, 2006'dan bu yana gerçekleştireceği ilk Faiz artırımının zamanlamasını değerlendiriyor.

Fed politika yapıcıları, Temmuz toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "faiz artırımının makul kılınabilmesi için işgücü piyasasının biraz daha iyileşmesi ve buna ek olarak, enflasyonın orta vadeli jhedef olan yüzde 2'ye doğru tırmandığını görmeleri gerektiğini kaydetti. ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz ayında 215,000 arttı ve işsizlik oranı yüzde 5.3 ile yedi yılın en düşük seviyesinde kaldı.

Lockhart, "en önemli mesajının" faiz artırımlarının, ilk artırımın ardından muhtemelen kademeli olacağı şeklinde olduğunu belirtti.

Lockhart, bu duruş için bir nedenlerden birinin enflasyonun, düşen petrol fiyatlarının da son dönemde katkı oluşturması ile birlikte, "kronik biçimde" hedef seviyenin altında kalması olduğunu belirtti.

Lockhart, "Enflasyon oranı üzerindeki bu aşağı baskılar henüz geride kalmadı," dedi ve "Bu gibi faktörlerden dolayı, gerçek enflasyon oranını ve trendini anlamak zor. Analitik zorluk sürüyor ve bir süre daha devam etmesini bekliyorum" yorumunda bulundu.

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 arttı. Bu oran Nisan 2012'den bu yana hedef seviye olan yüzde 2'ye ulaşamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)