BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ekonomisi faiz artışına hazır----

ABD ekonomisi faiz artışına hazır

ABD ekonomisi faiz artışına hazır
21 Ağustos 2014 - 15:23 www.finansgundem.com

ABD ekonomisinin Fed'den gelecek faiz artışına hazır olduğu belirtildi

ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden Esther George, istihdamdakiiyileşmeye dikkat çekerek bankanın faiz artırmasının zamanının geldiğini söyledi.

Kansas City Fed Başkanı George CNBC ile söyleşisinde, "Bence ekonomi iyileşme işaretleri gösteriyor" dedi. Fed'in para politikası kurulunda bu yıl oy hakkı bulunmayan George, "Faiz oranlarında normalleşmeyi başlatmak için geç kalmamızı istemiyorum. Ekonominin tam istihdam ve istikrarlı bir enflasyona bu kadar yakın olduğunu görünce bu bana zamanın geldiğini gösteriyor" dedi.

TUTANAKLAR ERKEN FAİZ ARTIŞINA İŞARET ETTİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 29-30 Temmuz'daki Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, faiz artırımına başlamadan önce ekonomik göstergelerin bir müddet daha izleneceğini belirtirken, artırımın beklenenden önce başlayabileceğinin de sinyalleri verildi. Fed'in 29-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen FOMC toplantısının tutanaklarını yayımlandı. Toplantı tutanaklarında, bazı komite üyelerinin, ekonominin normalleşme için yeterli derece güçlendiğini ileri sürerken, bazılarının ise bu konuya daha tedbirli yaklaştıkları ve daha çok kanıt görmek istedikleri ifade edildi. Tutanaklarda ''Birçok katılımcı Fed'in hedeflerine beklenenden daha önce ulaşması durumda, destekleyici para politikalarının beklenenden önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtti'' denilirken, komite üyeleri arasında normalleşmede kullanılacak yöntemler konusunda da fikir ayrılıkları olduğu ortaya çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)