BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi 2. çeyrekte beklentilerin altında----

ABD ekonomisi 2. çeyrekte beklentilerin altında

ABD ekonomisi 2. çeyrekte beklentilerin altında
30 Temmuz 2015 - 20:24 www.finansgundem.com

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2,3 oranında büyüdü.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ilk çeyrekte neredeyse durma noktasına gelen ekonomi yüzde 2.3 büyüme kaydetti

Ekonomistlerin beklentileri büyümenin yüzde 2.5-3.0 seviyesinde olması yönündeydi. İlk çeyrekte yüzde 0,2 oranındaki büyüme yüzde 0.6'ya revize edildi.

Yılın ilk aylarında sert kış şartları, Batı Yakası'ndaki limanlarda yaşanan farklı aksamalar gibi geçici nedenlerden dolayı ekonomi beklentilerin çok altında kalmıştı. Küresel piyasalarda doların güçlenmesi ihracatında düşmesine neden olmuştu. Ülke ekonomisinin 3'te ikisini oluşturan tüketici harcamaların artması, büyümeyi beklenen seviyeye taşıyamadı. Bakanlık verilerine göre, ilk çeyrekte yüzde 1,8 olan tüketici harcaması yüzde 2,9'a yükseldi. Yüzde 6 düşen ihracat, son çeyrekte yüzde 5,3 oranında arttı. Konut sektöründeki harcamalar yüzde 6,9 artış gösterdi.

Son veriler ABD ekonomisinin büyüdüğünü ama hala beklenen seviyeye gelmediğini ortaya koydu.

Ekonominin büyüme oranı, ABD Merkez Bankası (FED)'in faiz artırımı için önemli bir veri. FED dün yaptığı açıklamada, ekonomik toparlanmanın devam ettiğini belirterek faiz oranında herhangi bir değişikliğe gitmemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)