BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD, dünya büyümesini riske atıyor----

ABD, dünya büyümesini riske atıyor

ABD, dünya büyümesini riske atıyor
10 Ekim 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria: ABD'deki durum küresel büyüme ve istikrarı riske ediyor

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD'deki siyasi çıkmazın yalnız ABD'yi değil aynı zamanda küresel büyüme ve istrikrarı da gerekesiz bir şekilde tehlikeye soktuğunu söyledi. Gurria bu durumun bir de zaten gelişmiş ekonomilerde kırılgan bir toparlanma yaşanırken ve gelişmekte olan ekonomiler şimdiden yeni risklerle yüzleşirken meydana geldiğini vurguladı.  
Gurria konuya ilişkin açıklamasında "Borç limitlerinin artırılaması olasılığının düşük olduğuna inanıyoruz. Ancak devlet dairelerindeki kapanmanın gerçekleşmiş olması bu düşük olasılığa yönelik endişelerin artmasına neden oldu. Eğer borç tavanı artırılamazsa OECD ekonomileri önümüzdeki yıl yeniden resesyona girebilir ve gelişmekte olan ekonomiler ise sert bir büyüme kaybı yaşayabilir. Buna ek olarak gerçekleşebilecek diğer negatif etkiler ise ancak tahmin edilebilir." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)