BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD donanmasına 'zehirli sırlar' davası açıldı----

ABD donanmasına 'zehirli sırlar' davası açıldı

ABD donanmasına 'zehirli sırlar' davası açıldı
01 Eylül 2022 - 06:52 www.finansgundem.com

ABD Donanması'na Pearl Harbor-Hickam Müşterek Üssü içindeki ve çevresindeki evlere ve ofislere su sağlayan bir kuyuda oluşan jet yakıtı sızıntısından yetkililerin haberdar oldukları halde herhangi bir önlem almadıkları iddiasıyla dava açıldı

Hawaii'deki aileler, orduyu musluk suyunun jet yakıtıyla kirlendiğini açıklamamakla ve halkın hasta olmasına göz yummakla suçluyor.
Dört aile, Hawaii'nin Pearl Harbor yakınlarındaki su kaynağını binlerce galon jet yakıtıyla kirlettiği için ABD Donanması'na dava açtı.

Ordunun "zehirli sırlar" barındırdığını ve ciddi şekilde hastalanmalarına neden oldukları için önlemler almadıklarını söyledi.

Dünya Savaşı döneminden kalma bir depolama tankı kompleksinden, Pearl Harbor-Hickam Müşterek Üssü içindeki ve çevresindeki evlere ve ofislere su sağlayan bir kuyuya 2021'de en az iki kez yakıt sızdı.

Çarşamba günü Honolulu'daki ABD Bölge Mahkemesinde açılan bir davaya göre, Donanma bugüne kadar “felaket kirliliğinin” kapsamını tam olarak açıklamadı.

Davada, "2021 yılı boyunca, 93 binden fazla asker, aile üyeleri ve sivil, Oahu adasında güvenli su için hükümete güveniyordu ancak, donanma zehirli sırlar barındırıyordu" iddiasında bulunuldu.

Feindt, Freeman, Simic ve Wyatt ailelerinin ve onlar gibi pek çok ailenin içtikleri ve banyo yaptıkları suyun tehlikeli bir şekilde kirlendiği ve hükümet yetkililerinin bunu başından beri bildiği iddia edildi.

Donanma sızıntıları veya kirliliğin ciddiyetini açıklamadığı için binlerce insan suyu kullanmaya devam etti. Dosyaya göre, davacılar hala nöbetler, mide-bağırsak bozuklukları ve nörolojik sorunlar ve diğer hastalıklardan muzdarip olmaya devam ediyor.

ABD Donanması duyurdu: Tüm uçuşlar durduruldu

Japonya ile ABD donanmalarından ortak tatbikat

ABD borsaları düşüşle kapandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)