BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri Bakanı Blinken, Yunan mevkidaşı ile görüştü----

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Yunan mevkidaşı ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Yunan mevkidaşı ile görüştü
15 Şubat 2021 - 23:00 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Yunan mevkidaşı Dendias ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin Türk mevkidaşının hemen ardından yapılması dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Yunan mevkidaşı Nikolaos Dendias ile Doğu Akdeniz’de istikrarın önemi ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeleri desteklediğini belirten bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla yapılan görüşmeden hemen sonra gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

‘DESTEK’ VURGUSU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunan mevkidaşı Nikolaos Dendias ile görüşmesinde Doğu Akdeniz'de istikrarın önemine ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeleri desteklediklerine vurgu yaptı.

ABD İLE YUNANİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Dendias arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre iki bakan, ABD ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkileri geliştirme ve Yunanistan-İsrail-Güney Kıbrıs Stratejik Diyalogunu destekleme konusunda mutabık kaldı.

DOĞU AKDENİZ’DE İSTİKRAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ

İki bakan ayrıca, Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanması ve savunma alanında yakın iş birliği de dahil birçok konu başlığını da ele aldı. "Bakan, NATO müttefikleri Yunanistan ile Türkiye arasında devam eden istikşafi görüşmelere olan desteğini dile getirdi" ifadesi de kullanılan açıklamada Blinken, Kuzey Makedonya'nın NATO'ya katılmasının önemine de vurgu yaptı. Görüşmenin, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapılan telefon konuşmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)