BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD - Çin ticaret anlaşması bıçak sırtında----

ABD - Çin ticaret anlaşması bıçak sırtında

ABD - Çin ticaret anlaşması bıçak sırtında
20 Ocak 2020 - 10:55 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının ekonomi üzerinde yaydığı olumlu hava kısa süre içerisinde bozulabilir. Yine de anlaşmanın bugün verdiği fırsatları değerlendirmek gerekiyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret savaşını bitirmeyi vaat eden ticaret anlaşmasının ilk evresi imzalandı. Bu anlaşmanın piyasalar için oluşturduğu olumlu etki anlaşmanın sürdürülebilirliğini de merak konusu haline getirdi. Yönetim danışmanlığı firması IMA Asya’nın genel müdürü Richard Martin'e göre ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının ömrünün bir yıl sürmesi bile yarı yarıya gibi gözüküyor. İkinci yıl sürme ihtimali ise %25 daha az.

Martin anlaşmanın başarısızlığa mahkum olduğunu iddia ettiği açıklamasında bunu iki nedenle açıkladı; hükümet yönetimli ticaret anlaşmalarının başarısız tarihi ve hem ABD’nin hem de Çin’in anlaşmaya uymamasına izin veren yönelik hükümler.  

Yine de bu ticaret anlaşmasının olumlu taraflarını atlamamak gerekiyor. Martin, anlaşmanın -şimdilik- küresel ekonomideki bazı belirsizlikleri ortadan kaldırdığını söyledi. Bu durum, şirketlerin geçen yıl ABD-Çin ticaret savaşının nereye gittiği belli değilken beklemeye aldıkları kararlarını yürütmelerine olanak sağlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)