BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD-Çin gemileri çatışmaya mı girdi?----

ABD-Çin gemileri çatışmaya mı girdi?

ABD-Çin gemileri çatışmaya mı girdi?
17 Ocak 2015 - 16:13 www.finansgundem.com

ABD Donanması açıklama yapmak zorunda kaldı...

Dün akşam Twitter'da ABD-Çin savaş gemilerinin çatışmaya girdiği haberini okuyanlar gözlerine inanamadı. Bu haberin ardından ise Papa'nın 3. Dünya Savaşı'nın çıktığını açıklaması ile ilk andaki şaşkınlığın yerine kuşku hakim oldu. Kuşkulananlar haklıydı çünkü bu haberlerin kaynağı aslında bilgisayar korsanlarıydı.

ABD merkezli United Press International(UPI) ve New York Post'un Twitter hesapları hackerların eline geçti. Hackerlar söz konusu hesaplardan sahte haberler yayımladı. Güvendikleri ve takip ettikleri haber sitelerinin verdiği 'şok' haberleri gören kullanıcılar önce kısa süreli bir panik yaşadı. Ancak hesapların ele geçirildiği açıklanınca rahatlama yaşandı.

Bu haberlerden en ilgi çekeni New York Post hesabından yayımlanan çatışma haberi oldu. Atılan tweette ABD ve Çin savaş gemilerinin çatışmaya girdiği yazıldı. Bu haber sosyal medyada hızla yayılınca ABD donanması herhengi bir çatışmanın söz konusu olmadığını açıkladı. UPI hesabından atılan bir tweette ise Papa'nın 3. Dünya Savaşı'nın başladığını söylediği iddia edildi. Bu tweet de dakikalar içinde yüzlerce kez paylaşıldı.

New York Post ve UPI daha sonra yaptıkları açıklamada hesaplarının hacklendiğini ve konuyu araştırdıklarını açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)