BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçisi'nden flaş açıklama----

ABD Büyükelçisi'nden flaş açıklama

ABD Büyükelçisi'nden flaş açıklama
10 Ağustos 2015 - 20:01 www.finansgundem.com

ABD Büyükelçisi John Bass, PKK operasyonlarıyla ilgili agündemde dolaşan söylentilere açıklık getirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass; HDP heyeti ile yaptığı görüşmede, "Biraz sabredin, tren rayına oturunca, IŞİD’e karşı operasyonlar başlayınca PKK'ya yönelik operasyonlar hız kaybedecek. 1-2 ay sabredin" mesajı verdiği yönündeki haberi yalanladı.

Milliyet'in haberine göre Bass'ın HDP heyeti ile yaptığı görüşmede Kürt hareketini temsilen bulunan isimlerden birinin,ABD Büyükelçisi'nin "Türkiye’yi IŞİD’e karşı mücadeleye ikna etmek yıllarımızı aldı. Türklerin tavrı geri dönülmez olana kadar sabredin.

Biraz sabredin, tren rayına oturunca, IŞİD’e karşı operasyonlar başlayınca, PKK’ya yönelik operasyonlar hız kaybedecek. 1-2 ay sabredin" mesajı verdiğine ilişkin sözleri yer almıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet gazetesinde bugün 10 Ağustos 2015'te yayımlanan bir haberde, doğruluk payı olmayan ve bir kısmı abartılmış veya bağlam dışına çıkarılmış birtakım sözler, ABD Ankara Büyükelçisi John Bass’e atfedilmiştir. Büyükelçi Bass, Büyükelçiliğin hükümet içinden ve dışından siyasi yelpazenin her kesiminden gruplarla yürüttüğü diyaloğun bir parçası olarak HDP temsilcileriyle Temmuz ayında bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Görüşmede, Büyükelçi ve HDP’li muhatapları, iç ve dış siyasetle ilgili çeşitli konuları ele almış; öte yandan Büyükelçi, ABD’nin yaşanmakta olan şiddetin Türkiye’ye zarar verdiği ve öncelikle PKK tarafından saldırılara son verilmesiyle tüm tarafların barışı sağlamaya ve çözüm sürecini sürdürmeye odaklanmaları gerektiği yönündeki güçlü görüşünü iletmiştir. ABD Büyükelçiliği, Cumhuriyet gazetesinin görüşmeye ilişkin nitelendirmesini kesin bir şekilde reddetmektedir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)