BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD bu yıl resesyona girecek----

ABD bu yıl resesyona girecek

ABD bu yıl resesyona girecek
20 Haziran 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

Japon Yatırım Bankası Nomura, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona girmesini bekliyor.


ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Ekonominin yavaşlamasını bekliyorum. Çok hızlı şekilde büyüyordu. İş gücü piyasası toparlandı ve tam istihdama ulaştık. Bu ortamda istikrarlı ve sakin bir büyümeye dönüşüm yaşanmasını beklememiz doğal, ancak bir resesyonun kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum" açıklamasını yaptı. Yellen’in resesyonun beklendiği kadar yakın olmadığını açıklamasından sonra Nomura Holdings analistlerinden, ABD ekonomisinin bu yıl sonuna kadar ılımlı bir resesyona gireceği tahmini geldi.

Fed'in fiyat artışlarını kontrol atına almak için agresif faiz artırımlarına yönelmesinin, finansal şartların daha da sıkılaştırılmasının ABD ekonomisini yavaşlatacağını savunan Nomura analistleri, tüketici güveninde zayıflama, enerji ve gıda arzında sıkıntıların kötüleşmesi ve küresel görünümde kötüleşmenin ABD'nin yıl sonundan önce resesyona girmesine yol açacağını öngördü.

ABD için 2022 yılı GSYH büyüme beklentisini yüzde 2,5'ten yüzde 1,8'e indiren Nomura uzmanları, 2023 yılı için yüzde 1,3 büyüme olan beklentisini ise yüzde 1'e indirdi.

Nomura analisteleri, yüksek tasarruflar ve tüketici bilançolarının ekonomide daralma hızının azaltılmasına yardımcı olacağını da savundu.

Yellen: Resesyon korkulduğu kadar yakın değil

Biden’den resesyon açıklaması: Kaçınılmaz değil

Borsalar düşse de hala resesyonda değiliz

Biden’den resesyon açıklaması

Piyasalarda resesyon korkusu

ABD'de ikinci mortgage krizi mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)