BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsasında ralli devam ediyor----

ABD borsasında ralli devam ediyor

ABD borsasında ralli devam ediyor
09 Haziran 2023 - 17:09 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri hafta boyunca sürdürdüğü yükseliş serisini bugün de devam etti. Uzmanlarsa borsaların bir yol ayrımına yaklaştığını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılarsa gelecek hafta yayınlanacak son enflasyon rakamlarını ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 artışla 33.869,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 artışla 4.311,32 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,81 yükselişle 13.345,67 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0437 yükselişle %3,764 seviyesinde değerleniyor.

Dört seanstır üst üste pozitif performans sergileyen S&P 500 Endeksi hafta boyunca %0,5 arttı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu ralli endeksin ağustos ayından bu yana yakaladığı en uzun soluklu yükseliş serisini ifade ediyor. Yedi seanstır üst üste yükselen teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise haftalık bazda %0,5’lik artış gösterdi.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın hisseleri yeni günde %5 değer kazandı. Yükselişin sebebi ise General Motors’un (GM) elektrikli araçları için Tesla’nın araç şarj istasyonlarını kullanacağına dair anlaşmaya varılmasıydı. Açılışta GM hisseleri de %0,5 yükseldi. DocuSign hisselerinde de %7’lik artış gözlemleniyor. Artışın sebebi elektronik sözleşmeler firmasının ilk çeyrek bilançosunda analistlerin beklentilerini aşmasıydı.

S&P 500 Endeksi perşembe günkü kapanışıyla birlikte bu yılki en yüksek seviyesi olan 4.293 puana ulaştı ve kritik 4.300 puan seviyesine oldukça yaklaştı. Yatırımcılar düşük sermayeli hisse senetlerinin de ralliye katılmasından dolayı yükselişe yönelik umutlarını yükseltiyor. Ancak CNBC’nin haberine göre JPMorgan’ın Teknik Stratejiler Başkanı Jason Hunter rallinin sürekliliği konusuna şüpheyle yaklaşıyor.

Hunter konuyla ilgili açıklamasında, “S&P’nin 4.300 puana doğru baskı yaptığını gördüğümüze göre ya piyasa örneğin Ağustos 2022’ye çok benzer bir resesyon temasıyla sıkıştırılacak bir darbe alacak veya sürdürülebilir bir şey yakalanacak. Bu sebeple bir yol ayrımında olduğumuzu hissediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

JPMorgan: Tahvillere enflasyon ayarı, borsaları yüzde 20 düşürebilir

 

Ortalama yatırımcı için nakit tutmak mantıklı mı?

 

BofA: Yatırımcılar nakite ve tahvil fonlarına yöneldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)