BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsalarında sert düşüş----

ABD borsalarında sert düşüş

ABD borsalarında sert düşüş
09 Mayıs 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Dow Jones endeksi yeni güne 500 puana yakın düşüşle başladı. Wall Street endekslerinde son birkaç haftadır devam eden satış dalgası etkilerini hissettiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya sert düşüşle başladı. ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki yükseliş ve Wall Street endekslerindeki satış dalgası tüm hızıyla devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,50 düşüşle 32.406,28 puanda, S&P 500 Endeksi %1,86 azalışla 4.046,58 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,08 düşüşle 11.892,30 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0050 düşüşle %3,125 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi’nde 500 puana (498) yaklaşan düşüşler endekste geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren devam eden satış dalgasının hız kazandığını gösteriyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde 3,185’e kadar ulaşarak 2018’in sonlarından bu yana en yüksek getiri seviyesine erişti.

Yükselen tahvil faizleriyle Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’un ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in hisselerini sırasıyla %2,03 ve %1,76 değer kaybetti. Amazon ve Apple’ın hisseleri de %1’in üzerinde değer kaybeden hisseler arasındaydı. Tesla ve Nvidia hisseleri ise %2,48 ve %2,71 düşüşle işlem görüyor.

Yüksek faiz oranları ve enflasyon piyasalarda bir resesyon işareti olarak algılandığından diğer sektörlere de negatif yansıdı. Nike ve Home Depot gibi perakende firmaları hisseleri ve Caterpillar ve Deere gibi sanayi şirketleri hisseleri yeni haftaya kayıpla başladı. Banka hisseleri de baskı altında kaldı. Bank of America hisseleri %1,41 düşüşle işlem görüyor.

Bu arada ABD petrol vadelilerinin %2 değer kaybederek varil başına 107,14 dolara düşmesinin ardından ABD’deki enerji şirketleri de düşüşe geçti.

CNBC’nin haberine göre Barclays’ten Maneesh Deshpande borsalara ilişkin yorumlarında, “Stagflasyon riskleri artmaya devam ettikçe piyasaların dalgalı kalmaya devam etmesini ve aşağı yönlü risklerin görülmesini bekliyoruz. Keskin ayı piyasası rallilerinin ölçeğini yavaşlatamasak da yukarı yönlü hareketin sınırlı olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Wall Street, yatırımcıların daha yavaş ekonomik büyüme potansiyeline karşı yükselen faiz oranlarının beklentilerini değerlendirdiği vahşi bir haftadan çıkıyor.

Geçen hafta Nasdaq Endeksi %1.54 düşmüş, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri ise sırasıyla %0,21 ve %0,24 kırmızıyı göstermişti. Söz konusu tablo, Dow Jones Endeksi için üst üste altıncı ve diğer iki büyük endeks için üst üste beşinci haftalık bazdaki düşüşü işaret ediyor.

MKM Partners’tan JC O’Hara da Wall Street endekslerinde düşüşlerin devam etmesini bekliyor. O’Hara konuyla ilgili, “Düşüncemiz, hisse senetlerinin düşmeye devam etmesinin muhtemel olduğudur. Zira henüz bir dip sürecinin başladığını işaret eden yeterli teknik gösterge görmedik. Teknik göstergeler yeterli miktarda aşırı satışı göstermiyor” açıklamasında bulundu. Borsa uzmanı hacim profillerinde de ayı piyasasına karşısında gerçek anlamda teslimiyet oluşmadığına dikkat çekti.

Bank of America: S&P 500 yüzde 27 düşebilir

 

Küresel piyasalarda çöküş yakın mı?

 

Küresel yatırımcılar portföylerini resesyona nasıl hazırlıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)