BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsalarında 2 ayın en sert düşüşü----

ABD borsalarında 2 ayın en sert düşüşü

ABD borsalarında 2 ayın en sert düşüşü
04 Aralık 2015 - 00:00 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri dün, Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları sonrası son iki ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dün, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ekonominin borçlanma maliyetlerinin artırılmasına neredeyse hazır olduğunu işaret ederken, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günü açıkladığı tedbirlerin bazı yatırımcılarda hayalkırıklığı yaratması ile birlikte, son iki ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Hisse senetleri, aralarında merkez bankalarının para politikalarının farklılaşması, tutarsız ekonomik veriler ve emtia piyasalarındaki türbülanstan dolayı yatırımcıların beklentilerinin kötüleşmesi ile birlikte yaklaşık üç haftanın en düşük seviyesine indi. Enerji hisseleri Perşembe günü, petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen, düşerken, sağlık-bakım hisse senetleri son dört günde üçüncü kez değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi, önceki günkü yüzde 1.1'lik düşüşün ardından yüzde 1.4 düşüşle 2,049.78 puandan kapandı. Endeks son üç haftada ilk kez 200 günün ortalamasının altına indi. Volatilite endeksi son iki ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Chicago'da RBC Global Asset Management U.S. Inc. hisse senedi işlemleri başkanı Ryan Larson, "Satış dalgasının düzenli gelliyor gibi görünmesi ile birlikte, Avrupa Merkez Bankası'nın kararlarının ardından panik yok, ancak hayalkırıklığı var," dedi ve "Dün California'daki saldırının ardından yenilenen terörizm endişeleri ile birlikte, Fed Başkanı Janet Yellen faiz artırımının, kademli bir şekilde, geç değil de erken olmasını istediğini bir kez daha vurguladı ve bu durum yatırımcıların paralarını masadan çekmeleri için yeterli" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)