BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Haziran 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Wall Street’te yükseliş serisi bugün de devam ediyor. Uzmanlar geçen haftanın göz kamaştıran rallisinin ardından yeni haftada geri çekilme yaşanmamasının ‘boğa piyasası’ anlamına gelebileceğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. S&P 500 Endeksi 2023’ün en yüksek kapanış seviyelerine yaklaşıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 artışla 33.611,34 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 artışla 4.297,48 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,57 yükselişle 13.351,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0308 yükselişle %3,705 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre endekslerdeki yükselişe enerji ve iletişim hizmetleri sektörlerindeki yükseliş liderlik etti. İki sektörde de %1’lik yükselişler gözlemleniyor.

Yatırımcılar yeni günde ABD ticaret açığı rakamlarına odaklandı. Dünyanın en büyük ekonomisindeki ticaret açığı nisan ayında da artmaya devam etti. Ancak rakamlar ekonomistlerin beklentilerinin biraz altında geldi.

Wall Street endeksleri bir önceki seansta görülen yükselişi takip ediyor. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün %0,24 yükselerek Ağustos 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,36’lık yükselişle 2023’ün en iyi kapanışını gerçekleştirmişti. Sağlık sektörü hisseleri Merck ve UnitedHealth’in baskısı altında kalan Dow Jones Endeksi ise sadece %0,03 yükselebilmişti.

Salı günkü yükseliş trendi ABD borsalarında geçen hafta görülen güçlü rallinin izlerini taşıdı. CNBC’nin haberine göre yükselişlerin ardından kesin geri çekilmeler yerine mütevazı da olsa pozitif seyrin devam etmesi yatırım firması 50 Park Investments’ın CEO’su Adam Sarhan’a göre iyiye işaret olabilir.

CEO piyasalara ilişkin açıklamasında, “Ani düşüşlerin reddedilmesi bana kalırsa son derece boğa piyasasını andırıyor. Normalde büyük rallilerin ardından piyasaları bir geri çekilme takip eder. Borsa geri çekilmiyorsa ve bunun yerine dalgalı bir seyir izliyorsa bu bana boğa piyasası gibi geliyor” açıklamasında bulundu.

 

ABD'de dış ticaret açığı 6 ayın zirvesinde

 

ABD'de mortgage başvuruları dört aydır azalıyor

 

ABD, petrol fiyatı tahminini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)