BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Mayıs 2023 - 17:31 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif başladı. Yatırımcılar borç limiti krizi konusunda gelen olumlu sinyalleri ve yapay zekâ hisselerindeki yükselişi değerlendiriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları cuma gününe yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları Washington yönetiminin borç limiti müzakereleri konusunda ilerleme kaydettiği yönündeki işaretleri takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,67 artışla 32.983,46 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 artışla 4.176,90 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,87 yükselişle 12.808,34 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0101 yükselişle %3,832 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre Wall Street’in kalbi borç limiti krizi nedeniyle Washington’da atmaya devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy perşembe günü ABD Kongresi’nde yaptığı açıklamada henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Ancak CNBC’nin haberine göre Beyaz Saray ve McCarthy ABD borç limitini iki yıl boyunca yükseltecek bir anlaşmaya yaklaştı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen 1 Haziran tarihine kadar ABD Başkanı Joe Biden ve Kongre arasında bir anlaşma olmaması halinde ABD’nin temerrüde düşeceği konusunda uyarıyor.

Borç limiti müzakereleri hafta boyunca piyasalardaki hareketleri yönlendirdi. S&P 500 Endeksi cuma günü öncesinde haftalık bazda %1 düşüyordu. Dow Jones Endeksi’nde ise bu düşüş %2’ye yakındı. Yapay zekâ teknolojilerinin yükselişinden güç olan Nasdaq Endeksi ise hafta boyunca cuma gününe kadar %0,3 yükseldi.

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri Perşembe günü güçlü bir yükseliş gösterdi. Endeksler sırasıyla %0,9 ve %1,7 yükseldi. Çip üreticisi Nvidia’nın beklenenin üzerindeki bilançosu yarı iletken üreticilerinin ve yapay zekâ şirketlerinin hisselerinde doping etkisi yarattı. Nvidia hisseleri ise güçlü bilançosu sonrası %24,4 yükselerek tüm zamanların en yüksek kapanışına ulaştı.

LPL Financial Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby, “Piyasalar Nvidia’dan gelen güçlü bilanço raporuna ve öngörülere ve genel ekonominin ikonik markası Best Buy’dan gelen olumlu raporlara seviniyor. Borç limiti krizinin karara bağlanmasına işaret eden başlıklar da nihayet piyasaların daha geniş bir temelde yükselmesine yardımcı olabilir” ifadelerine yer verdi.

Gün içerisinde açıklanan yeni tüketici verileri ABD’de enflasyonun nisan ayında beklenenden daha fazla arttığını gösterdi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) tercih ettiği göstergeler arasında bulunan fiyat baskısı göstergesi geçen ay %0,4 ve bir yıl öncesine göre %4,7 arttı.

ABD'de dayanıklı mal siparişleri arttı

 

ABD'de mal ticareti açığı 6.8 milyar dolara yükseldi

 

Çip üretimi Nvidia’yı nasıl zirveye çıkardı?

 

ABD'de kişisel tüketim harcamalar beklenenden fazla arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)