BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Haziran 2022 - 17:12 www.finansgundem.com

ABD borsalarında kâbus gibi geçen bir ilk yarı performansının ardından Wall Street yatırımcıları ikinci çeyreğin son günlerinde kayıplarının bir kısmını telafi etmeye çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına hafif yükselişle başladı. Yatırımcılar faiz artışları ve resesyon endişelerinin hissedildiği ikinci çeyreğin sonunda kayıplarını sınırlamaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,56 artışla 31.121,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 artışla 3.829,85 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,11 yükselişle 11.194,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0131 düşüşle %3,167 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün pozitif bir açılışın ardından sert bir satış dalgasına uğramıştı. Yatırımcılar 1970 yılından bu yana en kötü ilk yarı performansına hazırlanıyor. Perşembe günü sona erecek olan ikinci çeyreğin son günlerinde yatırımcılar halen yoğun satış dalgasının dip seviyesini tarıyor. Yavaşlayan bir ekonomi ve agresif faiz artışları konusundaki endişeler 2022'nin ilk yarısının çoğunda borsalara hakim oldu. Resesyon korkuları ise her geçen gün artıyor.

CNBC’nin haberine göre Wells Fargo Kıdemli Hisse Senetleri Analisti Christopher Harvey gün içerisinde paylaştığı piyasa notunda “Bu yaz kısa vadeli şaşırtıcı borsa rallileri ve ardından ekonomik tablodan kaynaklanan piyasa düşüşleriyle birlikte piyasalarda ciddi bir volatilite bekliyoruz. Beklenen bir piyasa çöküşü daha sürdürülebilir bir yükselişin katalizörü olabilir. Buna karşın ABD Merkez Bankası’nın (FED) 50-75 baz puanlık sıkılaştırma yerine daha sıradan 25 baz puanlık sıkılaştırmaya geçene kadar bir rallinin sürdürülemeyeceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi 2022’nin başından bu yana yaklaşık %20 düştü. Bu oran 1970’in ilk yarısında yılında görülen %21,01’lik düşüşün ardından görülen yakın zamanlı en kötü performansı işaret ediyor. Bu arada çeyrek bazında bakıldığında ise Dow Jones ve Nasdaq endekslerinin 2020’den bu yana, Nasdaq Endeksi’nin se 2008’den bu yana en kötü çeyrek performansını gerçekleştirdiği görülüyor.

Powell: Hedefimiz resesyona neden olmadan Faiz artırmak

 

ABD’de mortgage faizleri geriledi

 

Ayı piyasasının iki aşaması daha var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)