BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Haziran 2022 - 17:05 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Çin’den gelen olumlu haberlerle birlikte yükselişe geçti. Uzmanlarsa borsalardaki yükselişlere şüpheyle yaklaşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Çin’in ‘Sıfır Kovid’ politikasını sona erdirmesinin ardından ayı piyasası diplerinden kurtulmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,17 artışla 31.804,99 puanda, S&P 500 Endeksi %1,06 artışla 3.941,37 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,92 yükselişle 11.630,66 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0048 yükselişle %3,215 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel borsalar Çin’in ‘Sıfır Kovid’ politikasından vazgeçmesinin ardından küresel büyümeye ilişkin beklentilerin artmasını değerlendiriyor. Çin hükümeti Çarşamba günü, gelen yolcular için karantina gereksinimini yarıya indirerek ve Kovid-19'un yayılmasını engellemek için kısıtlama politikalarında büyük bir değişiklik yapmıştı. Pazartesi günü ve bugün Şanghay ve Pekin’de yeni bir vakanın olmadığı haberlerinin ardından küresel tedarik zincirinin en büyük sorunlarından birisinin hafifleyebileceğine dair umutlar arttı.

Insider’ın haberine göre İngiltere merkezli finans şirketi Hargreaves Lansdown’ın Piyasa Analisti Susannah Streeter konuyla ilgili açıklamasında, “Kovid krizi Çin'de hızla geri çekiliyor gibi görünüyor, hiçbir büyük şehirler yaygın bir karantina yok ve vakalarda hızlı bir düşüş bildiriliyor” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarında geri dönüş rallisi bir önceki seansta duraksamıştı. Pazartesi günü Dow Jones Endeksi 60 puan düşmüş, S&P 500 Endeksi %0,3, Nasdaq Endeksi %0,7 gerilemişti. Endeksler geçtiğimiz hafta ise güçlü bir ralliye sahne olmuştu. ABD borsaları Mayıs ayından bu yana ilk pozitif haftasını kaydetmiş, endeksler yılın en düşük seviyelerinden yükselmişti. S&P 500 Endeksi halen yıl boyunda %18 düşüş göstermiş durumda. Ancak endeks Haziran ayı ortalarına göre ise %7 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Sarategas Teknik Analisti Chris Verrone konuyla ilgili açıklamasında, “Bu işteki en zor çağrılardan biri, ayı piyasası rallisi ile daha dayanıklı bir yükselişin başlangıcı arasındaki farkı değerlendirmektir. Son 4 işlem gününde +%8 olan mevcut sıçrama, görünüşte birçok rallide olduğu gibi çok etkileyiciydi. Ancak yine de içeride herhangi bir toparlanma veya borsaların liderliğinde bir gelişim sinyali vermedi” ifadelerine yer verdi.

Geçen haftaki sıçramaya rağmen, S&P 500 Endeksli ikinci çeyrekte yaklaşık %14 düştü. Endeks 2020’del, pandemi diplerinden bu yana en kötü çeyreğini yayınlama yolunda ilerliyor.

Nationwide'ın Yatırım Araştırmaları Başkanı Mark Hackett, "Ayı piyasasının düşük seviyelerinden sıçraması hoş bir değişiklik. Ancak yavaşlayan ekonomik büyüme ve dibi bulan yatırımcılar arasındaki eksiklik, toparlanmanın dayanıklılığı konusunda birçok şüpheyi beraberinde getiriyor " dedi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 20,4 arttı

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Halka arz şirketleri yarı yarıya değer kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)