BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Mayıs 2022 - 17:02 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Pozitif gelen enflasyon verilerinden etkilenen endeksler uzun bir aradan sonra haftayı yükselişle kapatma yolunda

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dow Jones Endeksi sekiz haftalık kayıp serisinin ardından haftayı artıda bitirmeye hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,53 artışla 32.809,85 puanda, S&P 500 Endeksi %1,22 artışla 4.107,20 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,62 yükselişle 11.930,62 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0220 düşüşle %2,728 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde yükselişi destekleyen en önemli unsur Cuma günü açıklanan ABD enflasyonuna ilişkin son rapor oldu. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, bir önceki aydaki %5,2'lik yükselişin ardından Nisan ayında %4,9 arttı. Söz konusu rapor ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı için göz attığı en önemli raporlardan biri olarak öne çıkıyor.

Cuma gününde yatırımcılar perakende sektörü bilançolarını değerlendirmeye devam ediyor. Ulta Beauty hisseleri, şirketin beklenenden daha iyi bilanço bildirmesinin ardından yaklaşık %9,8 yükselirken, kâr beklentilerini düşüren Gap hisseleri %8 düştü.

Teknoloji hisseleri Cuma günü S&P 500'de en çok kazandıranlar arasındaydı. Yazılım şirketi Autodesk, en son çeyreğinde güçlü bir bilanço raporu bildirmesinin ardından %7,4 yükseldi. HP ve Hewlett Packard hisseleri ise %5'in üzerinde değer kazandı.

Yatırımcılar söz konusu piyasa hareketliliğinin bir rahatlama rallisi mi yoksa uzun süredir devam eden satış dalgasının ardından dibin bulunması mı olduğunu tartışıyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri haftayı yükselişle kapatma yolunda ilerliyor. 1923 yılından bu yana en uzun süreli haftalık kayıp serisini kaydeden Dow Jones Endeksi bu hafta ise şimdiye kadar %4,9 oranında yükseldi. Haftalık bazda %5’in üzerinde yükselen S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise 7 haftadır düşüş gösteriyordu.

ABD borsalarında Nasdaq Endeksi halen ayı piyasası bölgesinde işlem görüyor. S&P 500 Endeksi ise geçtiğimiz Cuma günü kısa bir süreliğine girdiği ayı piyasası topraklarından hızlı bir şekilde kurtuldu. FS Investmenst’ın Baş Yatırım Stratejisti Troy Gayeski CNBC’deki açıklamasında, “Bu noktada piyasaların bir miktar güç bulma şansının yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu klasik bir tür ayı piyasası rallisi veya dipten sıçrama olabilir. Enflasyon beklentileri son zamanlarda tersine döndü” ifadelerine yer verdi.

Küresel borsalar hisse geri alımlarıyla toparlanıyor

 

Borsalarda krizleri atlatmanın yolu

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)