BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Mayıs 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

FED tutanaklarını bekleyen ABD borsaları yeni güne hafif yükselişle başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar bu ayın başlarında yapılan ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı politika kararlarına ilişkin tutanaklarını takip ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 artışla 31.964,76 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 artışla 3.945,51 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,08 yükselişle 11.272,93 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0103 düşüşle %2.750 seviyesinde değerleniyor.

CNBC’nin haberine göre yatırım bankası Baird’in Yatırım Stratejisi Analisti Ross Mayfield piyasalara ilişkin yorumlarında, “FED, resesyona neden olmadan talebi yumuşatmak ve enflasyonu düşürmek amacıyla kısa vadeli faiz artırımı ve parasal sıkılaştırma hedefine bağlı kalıyor” dedi.

Mayfield, “Harekete geçirici büyük etkenlerden yoksun olan piyasalar, bilanço raporları ve makro verilere odaklanmaya devam ediyor” dedi. Borsa uzmanının ifadelerine göre tüketiciler özellikle de perakende zincirlerinin bilançolarına odaklanıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta hayal kırıklığı yaratan Walmart ve Target bilançoları hisse senetlerindeki düşüşlerin en önemli sebeplerinden birini oluşturuyordu. Yatırımcılar şirket performanslarından çok bilançoları enflasyonla birlikte düşen tüketici talebinin piyasalarda görünür hale gelmesi olarak okumuştu.

Piyasalarda görülen zayıf ticaret hacmi piyasalar için büyük önem taşıyan ABD imalat endeksinin Wall Street beklentilerini kaçırması sonrasında geldi.

ABD’de dayanıklı mal siparişleri Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 arttı. Mart ayındaki yüzde 0,6 yükseliş gösteren veriler dayanıklı mal siparişlerinde yavaşlama olduğunu işaret ediyor. Refinitiv verilerine göre piyasalar söz konusu verilerde yüzde 0,6'lık artış tahmin ediyordu.

Financial Times’ın haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi PineBridge’in Çoklu Varlıklar Portföy Yöneticisi Mary Nicola konuyla ilişkin yorumlarında, “Piyasalar bize resesyon risklerinin yükseldiğini söylüyor” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinde artış beklentilerin gerisinde kaldı

 

Küresel yatırım devinden stagflasyon uyarısı

 

ABD'de MBA endeksleri geriledi ve faizler artış gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)