BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Mayıs 2022 - 17:14 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri zorlu geçen bir haftanın son gününü pozitif kapatmaya yakın. Yatırımcıların gündemini ise Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasını beklemeye alma kararı işgal etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. S&P 500 Endeksi resmi olarak ayı piyasasına girmekten bir adım uzaklaştı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,69 artışla 31.949,92 puanda, S&P 500 Endeksi %1,41 artışla 3.985,55 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,55 yükselişle 11.660,50 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1003 düşüşle %2,920 seviyesinde değerleniyor.

Cuma günkü yükselişlere rağmen tüm Wall Street endeksleri haftayı düşüşle bitirmeye hazırlanıyor. Haftalık bazda Dow Jones %3,55, S&P 500 %4,7 ve Nasdaq %6,4 düşüşle işlem görüyor. Endeksler haftanın son işlem gününde tüketici harcamaları ve enerji sektörlerindeki hisselerin %2’nin üzerindeki değer artışı önderliğinde yükselişe geçti. American Express, Boeing ve Salesforce hisselerindeki %3’ün üzerindeki yükseliş Dow Jones Endeksi’ni artıya taşıdı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Perşembe günü açıklanan güçlü bilançolarının ardından spekülatif hisseler AMC ve Gamestop yeni güne sırasıyla %5,6 ve %7,6 yükselişle başladı. Buna karşılık Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasını dondurdu ve şirketin platformdaki sahte hesaplar hakkında daha fazla detay istemesi Twitter hisselerini %16 düşürdü.

Borsa, geçen yılın sonlarında yüksek büyüme gösteren kârsız teknoloji hisseleriyle başlayan ve son haftalarda sağlıklı nakit akışı olan hisse senetlerine de yayılan satış dalgası borsaları aylardır düşürüyor. Düşüş, hisse senetlerinin Mart 2020'deki pandemi diplerinden sonra elde edilen hızlı kazançların çoğunu sildi.

CNBC’nin haberine göre Citi Stratejisti Dirk Willer Perşembe günü müşterilere ilettiği bir piyasa notunda "Uzun vadeli fiyatlandırma trendlerindeki büyük sapmalar, balon tanımlaması için kullanılmıştır. ABD hisse senetlerinin bu metriğe dayalı bir balon içinde olduğunu ve şimdi bu konumdan çıktığını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hisse senetlerinin son aylarda zorlanmasının bir diğer önemli sebebi, yüksek enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın faiz oranları artırarak yükselen tüketici fiyatlarını kontrol altına alma girişimleri. FED Başkanı Jerome Powell Perşembe günü verdiği bir demeçte, resesyona neden olmadan enflasyonu düşürebilecek "yumuşak bir inişi" garanti edemeyeceğini söyledi.

Hisse senetleri, FED’in Mart ayındaki ilk faiz artırımından sonra iki haftalık bir ralli geçirmiş olsa da, bu kazançlar acımasız bir Nisan ayı tarafından hızla silindi ve satışlar Mayıs ayında da devam etti. Yatırımcı duyarlılık anketleri ve bu hafta ABD Hazine piyasasındaki satışların azalması gibi bazı işaretler dibin yakın olabileceğine dair bazı işaretler veriyor. Ancak birçok yatırımcı ve stratejist piyasanın aşağı yöne doğru büyük bir adım daha atması gerekebileceğini söylüyor.

Servet danışmanlığı şirketi Delos Capital Advisors’ın Baş Yatırım Stratejisti Andrew Smith konuyla ilgili açıklamasında, “Gerçekten de bir dip için, bir rahatlama rallisi için yalvaran bir piyasa görüyorsunuz. Ancak günün sonunda gerçek anlamda bir ‘teslimiyet günü’ olmadı” ifadelerine yer verdi.

 

Krize rağmen yatırımlara devam etmek için 4 neden

 

Twitter’in satışı askıya alındı

 

Büyük satış: Teknoloji hisselerindeki çöküşün sebebi ne?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)