BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
10 Mayıs 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri 3 seanslık sert satış dalgalarının ardından yeni güne yükselişle başladı.


FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar son üç seanstır devam eden yoğun satış dalgasının ardından toparlanmayı hedefliyor. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün son bir yılı aşkın süredir en düşük seviyesine gerilemişti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,90 artışla 32.535,10 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 artışla 4.033,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,29 yükselişle 11.772,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1047 düşüşle %2,975 seviyesinde değerleniyor.

Tüm büyük Wall Street endeksleri güne yükselişle başladı. Yükselişlere Walt Disney, Microsoft, Salesforce ve Apple hisselerinin %2’nin üzerindeki performanslarıyla liderlik etti. Teknoloji hisseleri ve büyüme odaklı hisseler son haftalarda en büyük kayıplarını veren hisse grupları olarak dikkat çekiyordu. Yatırımcılar bir resesyon korkusu nedeniyle teknoloji ve büyüme hisselerindeki yatırımlarını azaltarak tüketici ürünleri ve kamu hizmetleri gibi güvenli limanlara geçiş yapmaktaydı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Salı günkü piyasa hareketliliği büyük ölçüde ABD Hazinesi tahvil getirilerinin zirveden düşüşüyle mümkün oldu. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Pazartesi günkü 2018’in en yüksek seviyesinden 9 baz puan düşerek %3 sınırının aşağısına geriledi.

Pazartesi günü S&P 500 Endeksi 4.000 puan sınırının altına kadar gerileyerek 3.975,48 puanda kapanmış ve Mart 2021’den bu yana en düşük puan seviyesine gerilemişti. Endeks Wall Street’in geçen hafta maruz kaldığı satış dalgası sırasında 52 haftanın en yüksek seviyesinden %17 düştü. Dow Jones Endeksi ise aynı dönemdeki zirvesinden %12'den fazla geriledi.

CNBC’nin haberine göre CitiGroup’tan Ebrahim Rahbari piyasalara ilişkin açıklamasında, “Hisse senetlerinde hala yerel bir dip seviyesinin önümüzdeki iki hafta içinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Ancak risk duyarlılığında geçici bir istikrar olduğuna dair daha net işaretler bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yükselen enflasyona ilişkin devam eden korkular, Pazartesi günkü piyasa düşüşlerini körüklemişti. Teknoloji hisseleri ise yine düşüşlere liderlik etmişti. Meta Platforms ve Alphabet hisseleri sırasıyla%3,7 ve %2,8 düşerken, Tesla hisseleri ise %9'dan fazla değer kaybetmişti.

50 Park Investments'ın Kurucusu ve CEO'su Adam Sarhan, "Piyasa duyarlılığı son birkaç haftadır belki de son birkaç aydır çok düşüktü. Borsaların bir türlü ralli yapamaması şu anki piyasaların hali için bilmeniz gereken her şeyi söylüyor. Bu da ayıların borsalara hakim olduğu anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

Hisse senetlerindeki satışlar devam ederken ve faizler yükselirken, bazı yatırımcılar ve analistler değerinin altındaki hisseleri iyi bir koruma yatırımı olarak değerlendiriyor.

UBS’ten Mark Haefele konuyla ilgili açıklamasında, “Düşen enflasyon ve sürdürülebilir büyüme beklentimize rağmen, yatırımcıların kilit ekonomik değişkenlerdeki ve tahvil piyasalarındaki önemli hareketlerin ortasında daha fazla hisse senedi oynaklığına hazırlanmaları gerektiğine inanıyoruz. Yüksek enflasyon ortamında piyasanın daha iyi performans göstermesi gereken alanlarını desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Küresel borsalarda dip ne kadar derinde?

 

Perakende yatırımcının pandemi kazancı kısa sürdü

 

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyretmeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)