BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Nisan 2022 - 17:00 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri ABD ilk çeyrek büyümesindeki daralmaya rağmen güne yükselişle başladı. Yatırımcılar teknoloji şirketlerinden gelen güçlü bilançoları değerlendiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’dan gelen güçlü bilanço rakamlarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 artışla 33.466,61 puanda, S&P 500 Endeksi %0,86 artışla 4.220,10 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,13 yükselişle 12.629,85 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0224 yükselişle %2,856 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde bir dizi bilanço raporu yatırımcıların piyasa duyarlılığını artırdı ve endekslerdeki yükselişler değer kaybeden bazı hisse senetlerinde dipten alım için yeşil ışık olarak algılandı.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi Crossmark Global Investments’ın Baş Borsa Stratejisti Victoria Fernandez konuyla ilgili açıklamasında, “Oldukça iyi bir bilanço sezonu oldu ve bu hisse senetleri piyasaları için destekleyicidir” ifadelerine yer verdi.

Meta hisseleri bilanço beklentilerini aşmasının ardından güne %16’lık yükselişle başladı. Söz konusu yükseliş yatırımcılar için yıl boyunca kaybettiren teknoloji hisselerine geri dönüş sinyali olarak algılanabilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisseleri bu yıl bilanço sezonuna girerken %48 değer kaybetmişti.

Perşembe günkü borsa hareketleri, Nasdaq Endeksi'nin 2022'deki en düşük seviyesine gerilediğini Çarşamba günkü dalgalı bir seansın ardından gerçekleşti. Hisse senetleri teknoloji hisseleri liderliğindeki Nisan ayı satış dalgasından geri dönmeye çalışıyor.

Borsalarda bu ay görülen kayıplar büyük oranda yükselen enflasyon, küresel büyüme ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaştırma politikası konularındaki endişelerden kaynaklandı.

ABD gayri safi yurtiçi hasılası ilk çeyrekte beklenmedik bir şekilde bir önceki yıla göre %1,4 azaldı. Dow Jones anketine göre ekonomistlerin beklentileri ise %1’lik büyüme yönündeydi. Bazı yatırımcılar, fiyatlardaki yükselişin ve ticaret açığının düşüşe en fazla katkıda bulunan gerekçeler olduğunu belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Bleakley’in Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar konuyla ilgili açıklamasında, “Sonuç olarak, reel GSYİH'daki daralma nedeniyle rekor yüksek ticaret açığını ve %8'lik bir fiyat artışlarını suçlayın” dedi.

S&P 500 Endeksi, Nisan ayı boyunca %6,8 düştü ve Mart 2020'den bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti. Nasdaq Endeksi, Nisan ayının başından bu yana yaklaşık %11 düşüş gösterdi ve Ekim 2008'den bu yana en kötü bir aylık performansına doğru ilerliyor. Dow, bu ay yaklaşık %4’lük düşüş göstererek göreceli olarak daha iyi performans gösterdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

ABD ekonomisinde sürpriz daralma

 

Buffett’la öğle yemeği için son fırsat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)