BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları yükselişle açıldı----

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Eylül 2020 - 17:07 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri haftaya güçlü bir yükselişle başladı. Teknoloji hisselerinin liderlik ettiği yükselişte finans sektörü hisseleri de %1’den fazla değer kazandı

ABD borsaları pazartesi gününe sert yükselişle başladı. Teknoloji hisselerinin yükselişine banka hisselerindeki uyanışın eşlik ettiği yükselişte yeni teşvik paketi beklentileri rol oynadı.

Açılışta Dow Jones 367 puan %1,4 oranında yukarı yönü gösterirken S&P 500 %1,4, Nasdaq %1,5 yükseldi.

Teknoloji hisseleriyle banka hisseleri beraber yükseldi

Büyük teknoloji firmalarının hisseleri büyük oranlarda değer kazandı. Facebook ve Amazon hisseleri %1,8 oranında yükseldi. Apple ve Netflix hisselerinin her ikisi de %2'den fazla değer kazandı. Google’ın çatı şirketi Alphabet %1,8 ve Microsoft %1,7 yükseliş gösterdi.

Banka hisseleri de pazartesi günkü yükselişe katkıda bulundu. JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs ve Morgan Stanley hisseleri %1'den fazla değer kazandı.

Yeni teşvik paketi beklentileri

Wall Street'teki yatırımcı duyarlılığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Pazar günü son dakika korona virüs teşvikleri için anlaşmasının masada kaldığını söylemesinin ardından, Democratların yaklaşık 2,4 trilyon dolara mal olan daha küçük bir yardım paketini öne sürmesi sonrasında paket üzerindeki çalışmalar hızlandı. Meclis tasarıyı önümüzdeki hafta oylayabilir. Buna karşın, söz konusu maliyet Cumhuriyetçi kanadın yeni bir paket için destekleyeceğini belirttiği miktarın çok üzerinde.

M&A anlaşmaları borsayı besliyor

Yatırımcılar ayrıca kurumsal satın alma ve şirket evliliği (M&A) faaliyetiyle moral buldu. Enerji şirketlerleri Devon Energy ve WPX Energy eşit şirket evliliği açıklaması yapmalarının ardından hisse değerleri sırasıyla %8,8 ve %9,5 olmak üzere yükseliş gösterdi. Eğlence sektörü şirketi Ceasars Entertainment Londra merkezli bahis şirketi William Hill’i satın almak için 2,9 milyar sterlinlik teklifi nakit olarak önerdi.

Ekonomik iyileşmeden fayda sağlaması muhtemel şirketlerin hisselerinde de yükseliş vardı. Kurvaziyer gemi şirketi Carnival ve American Airlines şirketleri sırasıyla %1,9 ve %3,6 oranında yükseldi.

Kâbus ayı kayıpları devam ediyor

Yine de büyük çaplı endekslerde tarih boyunca en zayıf geçen ay olarak nam salan eylül ayında kayıplar sürüyor. Eylül ayında genelinde Dow Jones %4,4, S&P 500 %7,3 düşüş gösterirken en büyük kaybı veren teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi bu ay %7,3 oranında düştü. Düşüşler, S&P 500'ün korona virüs satış dalgası sonrasında 23 Mart dip seviyesinden %50'den fazla geri döndüğü rallinin ardından gerçekleşti.

Morgan Stanley'nin ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Mike Wilson endekslerin aylık performansı için, "Eylül ayı, başta Nasdaq olmak üzere ABD hisse senedi piyasaları için zor geçti" dedi. Wilson CNBC’ye verdiği röportajda “Görünür risk unsurları devam ederken ekim ayına kadar düşüşlerin devam etmesini bekliyoruz. Mikro resme bakıldığında, bunun yeni bir boğa piyasasında sadece bir düzeltme olduğu ve bu boğa piyasasından yeniden açılmalardan yararlanacak kimseler için en iyi fırsatlardan devam ettiği görülüyor” ifadelerini kullandı.

Bulut şirketleri yeni yatırım dalgasıyla yükselişte

 

Yeni Ekonomi Programı tarihi belli oldu

 

Piyasalarda günün ilk yarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)